DE TOEKOMST VAN THEATER CASTELLUM

Op voorstel van het college van burgemeester en wethouders heeft de gemeenteraad van Alphen aan den Rijn besloten om Theater Castellum zo mogelijk al in de zomer van volgend jaar te verkopen of verhuren aan een commerciële exploitant. De huidige organisatie had zowel het college als de raad al laten weten dat om uiteenlopende redenen geen goed besluit te vinden.
Een nieuwe exploitant moet minimaal 120 theatervoorstellingen per jaar aanbieden en dertig “aanverwante podiumactiviteiten”, zoals verhuringen aan culturele en maatschappelijke organisaties. Daarvoor ontvangt de nieuwe exploitant maximaal negen ton subsidie. 
D66, PvdA, SP en Rijn Gouwe Lokaal (RGL) stemden tegen de aanbestedingsprocedure. Terecht concludeerde de RGL-fractie dat dit besluit de liquidatie van de huidige organisatie betekent.
 
Om begrijpelijke redenen hebben direct daarop verscheidene medewerkers hun baan opgezegd. Tegelijkertijd wil de organisatie niet dat het publiek hiervan de dupe wordt, want in de maanden januari tot en met juni zijn tal van mooie voorstellingen geboekt. Deze zullen in september worden gepresenteerd. Castellum is daarom ook direct begonnen met het werven van nieuwe medewerkers.
 
Hoewel het voor de huidige medewerkers een trieste zaak is (ook omdat de gemeente niet kan garanderen dat iedereen zijn baan behoudt) gaat iedereen zich toch inzetten om straks in een vernieuwd gebouw iedereen weer een plezierige, boeiende en onderhoudende avond te bezorgen!

Gegevens

Adres:

Rijnplein 1-3
2405 DB Alphen aan den Rijn

Open in google maps