De hond die licht gaf (6+)

Kim van Zeben & MaxTak

Spannende, ontroerende voorstelling vol humor, livemuziek en poppenspel over het mysterie van het leven.

Jeugd en familie

Victoria woont sinds kort bij haar tante, samen met haar hond Tosti. Tante houdt niet van kinderen en al helemaal niet van honden. Gelukkig heeft Victoria haar eigen zolderkamer waar ze bijzondere spullen bewaart van haar vader. Haar tante noemt dat troep, maar Victoria doet er spannende proefjes mee. Net zoals dat gebeurt in het geheimzinnige boek ‘Frankenstein’, dat ook van haar vader was. Met open mond leest ze dat die Frankenstein een echt, levend mens maakte. Victoria weet bijna zeker dat zoiets – gelukkig – niet kan in het echt.

Maar dan sterft Tosti. En als je dan tóch uitvinder bent... en al heel veel weet over elektriciteit en energie... en vooral heel graag wil dat je hond weer terugkomt... moet je het dan niet in elk geval één keer (heel even, stiekem, ’s nachts) proberen?

De hond die licht gaf is een ode aan alles wat voorbij gaat en toch een beetje blijft, met een bijzondere rol voor de Mexicaanse feestdag El Dia de los Muertos. Een liefdevolle familievoorstelling, vol livemuziek en zang, virtuoos poppenspel en knallende uitvindingen. 

Musicalworld ★★★★ 

Kidsweek ★★★★ 


VR film expeditie 

Voor en na de voorstelling kunnen de kinderen in een iglotent in de foyer m.b.v. een speciale bril toetreden tot een virtuele wereld.

De VR film is een bijzondere aanvulling op de voorstelling. Samen met Victoria ondergaan de kinderen bizarre wetenschappelijke experimenten. Ze kijken er niet naar, maar ze zitten er middenin! Ze vliegen door het plafond van de slaapkamer van Victoria, ze zwemmen rond in een bak met zeepbellen en ze maken een spannende reis naar het hiernamaals, waar ze allemaal bijzondere avonturen beleven. Om vrolijk en vol nieuwe ervaringen weer terug te keren in de echte wereld. 


Tickets

Geen voorstellingen gevonden.

INFO

Tickets

Geen voorstellingen gevonden.

INFO