De oorlog in mijn hoofd...

Castellum presenteert Theater Na de Dam

Voorstelling met, voor en door jongeren die een actueel perspectief biedt op de Tweede Wereldoorlog en de wereld van vandaag.

Podium van de Stad

Op de avond van de Nationale Dodenherdenking op 4 mei om 21.00 uur zetten theatermakers en artiesten in heel Nederland zich in om deze dag van extra betekenis te voorzien. Jongerenvoorstellingen vormen een wezenlijk onderdeel van Theater Na de Dam. Jongeren uit Alphen aan den Rijn verdiepten zich onder leiding van theatermaker Irene Cournil in de geschiedenis van Alphen aan den Rijn ten tijde van de Tweede Wereldoorlog. Zij spraken met ouderen over hoe het was om jong te zijn in oorlogstijd. Deze gesprekken, vol herinneringen en verhalen, vormen samen met ander bronmateriaal de basis van de voorstelling “De oorlog in mijn hoofd…”

We openen de deuren naar ons museum, een theatrale en muzikale herinnering aan oorlog. We delen het gesprek dat we voerden met twee ouderen. We delen onze gedachtes, onze vragen. Wat we lazen in onze geschiedenisboeken, zit in ons hoofd. Vanavond proberen we de oorlog te voelen, want begrijpen lukt waarschijnlijk niet. We proberen het te zien, te ruiken en te horen. We zijn stil. Luistert u mee?

De voorstelling is eenmalig te zien op 4 mei 21:00 in Theater Castellum, aansluitend aan de herdenking in het Burgermeester Visserpark. 

 


Tickets

Geen voorstellingen gevonden.

INFO

Tickets

Geen voorstellingen gevonden.

INFO