Richard III (10+)

Goedemorgen Theaterproducties

In deze snelle bewerking van Richard III vol ‘fake news’ zien we hoe gevaarlijk woorden kunnen zijn. Shakespeare voor iedereen van 10 tot 100 jaar!

Jeugd en familie

De beroemdste schrijver óóit schreef een stuk over jou! Leuk hoor, alleen ben je het absoluut niet eens met de inhoud. Dat overkomt Richard III. Hij kan er maar niet over uit hoe hij wordt neergezet in het befaamde toneelstuk van Shakespeare.  

"Dit is belachelijk! Kijk nou wat hier staat: 'Richard III was de grootste slechterik aller tijden.' Mijn moeder draait zich om in haar graf. Als dat waar was, dan zou ze me toch niet haar hele leven lang 'haar snoesje' hebben genoemd? Nepnieuws, dat is het! Waar is die vent, die zogenaamde grootste schríjver aller tijden, die, die Shakespeare. Hij mag dit eens even lekker komen uitleggen!" 

In deze snelle bewerking van ‘Richard III’ (10+) zien we hoe gevaarlijk woorden kunnen zijn. Zeker als ze zwart op wit staan, want gehaat of geliefd kun je worden in slechts één zin. Na ‘Romeo & Julia’ is dit de tweede voorstelling van Goedemorgen Theaterproducties die Shakespeare eer aan doet, maar met een frisse blik een jong publiek het verhaal laat ontdekken.

"De teksten zijn raak en eigentijds en op zijn tijd komisch, maar laten ook niets aan de verbeelding over. (...) Ook de gruweldaden worden belicht zonder dat het eng wordt." - ★★★★ Musicalsites

Cast: Jonathan Demoor, Chava voor in 't Holt en Thijs Miedema.    


Tickets

Geen voorstellingen gevonden.

INFO

Tickets

Geen voorstellingen gevonden.

INFO