WAVE

Another Kind of Blue

Combinatie van dans en technologie in verrassende, emotionele en oogstrelende choreografieën. 

Dans

Het innovatieve gezelschap Another Kind of Blue, onder leiding van David Middendorp, maakt dansvoorstellingen, waarin hedendaagse dans en technologie samensmelten tot een hybride kunstvorm. In WAVE onderzoekt choreograaf David Middendorp in vijf stukken (Airman, Frequentie & Frequentie², 15 Minute Universe en Hands ON Stage) welke rol golfbewegingen, zoals het veranderen van de seizoenen, de golven in de zee, maar ook geluids- en signaalgolven spelen in ons leven en hoeveel invloed de mens heeft op deze golven. Het leven is tenslotte vervlochten met deze golfbewegingen; het is een natuurlijk dynamisch principe dat ook de dans in hoge mate bepaalt.

“Vijfluik ‘Wave’ van Another Kind of Blue is technisch verbluffend.” ★★★★ Volkskrant

"David Middendorp creëert prikkelende visuele effecten met dansende drones en digitaal zand." ★★★ NRC


Airman: Een duet tussen mens en techniek waarin een zwerm drones de belichaming vormt van het menselijk bewustzijn.

Frequentie & Frequentie²: In dit tweeluik gaan de dansers een dialoog aan met zandpatronen die gecreëerd worden door het wiskundige ritme van de natuur.

15 Minute Universe: Spelend met de relativiteit van tijd en ruimte bouwen de dansers met behulp van motion capture binnen vijftien minuten hun eigen universum en breken ze het ook weer volledig af.

Hands ON Stage: Spreken zonder ook maar een woord te gebruiken. Hands ON Stage is een ode aan de manier waarop we communiceren met onze handen.


Tickets

Geen voorstellingen gevonden.

INFO

Tickets

Geen voorstellingen gevonden.

INFO