De Ziel

Lebbis

Lebbis’ levenslust spreekt uit al zijn solowerk en is radicaal, vol overgave, en kan zich zowel uiten in woede, wanhoop als in bewondering.

Cabaret

“Volgens onderzoek van de Amerikaans arts MacDougall zou de menselijke ziel 21,3 gram wegen. Ik vind het weinig. Er is twijfel aan zijn onderzoek. Dat vind ik logisch.  Het onderzoek is gedaan begin 20ste eeuw en daarna nooit herhaald. Ik snap wel waarom. Toch wil ik het met u hebben over de ziel, wat het ook is. 

Sta je op een mooie zomeravond, kan ook een winteravond zijn, als je maar buiten bent, naar de sterrenhemel te kijken. Dan weet je ogenblikkelijk; wij doen er totaal niet toe. Of wij er zijn of niet zijn is irrelevant. Als wij er niet toe doen, rest ons maar 1 ding. Doen Alsof. Doen alsof we ertoe doen. En dat spelletje noemen we dan leven. Met die ziel van ons. En het mooie van doen alsof is, dat alles kan. We kunnen het spel helemaal zelf ontwerpen, de regels, de beloning, het begin en het einde. 

Dus dat ga ik met u bespreken en wel op uiterst humoristische wijze. Want dat bent u van mij gewend en ik heb daar zelf ook lol in. 

Dus welkom in mijn attractie.”  

Lebbis speelt De Ziel. Het derde deel uit de trilogie De Bovengrens. 

NRC over Lebbis: 

‘Niemand kan zijn boosheid zo mooi opbouwen als Lebbis’ 

‘Concessieloos en vurig rationeel’ 

‘Lebbis’ levenslust spreekt uit al zijn solowerk en is radicaal, vol overgave, en kan zich zowel uiten in woede, wanhoop als in bewondering’ 


Tickets

Geen voorstellingen gevonden.

INFO

Tickets

Geen voorstellingen gevonden.

INFO