Dancing in Defiance (Triple Bill)

The United Ukrainian Ballet Company

De company brengt, na het succesvolle Giselle, hun tweede voorstelling Dancing in Defiance. Een unieke triple bill met het werk van de meest toonaangevende choreografen van dit moment.

Klassiek Ballet
Fonds Alphenzaal

Ook nu is deze unieke voorstelling als eerste in Castellum te zien!

Dancing in Defiance is een avondvullende beleving waarbij u vanuit uw theaterstoel geniet van wereldberoemde choreografieën, gedanst door een uniek gezelschap bij elkaar gebracht door oorlog.

De drie voorstellingen van de meest toonaangevende choreografen van dit moment (Alexei Ratmansky, Jiří Kylián en Sol Léon & Paul Lightfoot) passen elk op hun eigen manier bij dit bijzondere gezelschap. Alexei Ratmansky’s Wartime Elegy is zijn persoonlijke antwoord op de oorlog en beleeft in Nederland zijn Europese première. De voorstellingen van Kylián en Léon en Lightfoot zijn een gebaar vanuit de Nederlandse danswereld om het Oekraïense gezelschap van gevluchte dansers een warm welkom te heten. 

Wartime Elegy - Alexei Ratmansky 

Wartime Elegy is Ratmansky's eerste nieuwe ballet sinds het begin van de oorlog in Oekraïne. Hoewel de choreograaf een uitgesproken tegenstander is van Poetins invasie, is dit werk niet openlijk politiek. In plaats daarvan is de tedere dans, uitgevoerd op zowel Oekraïense componist Valentin Silvestrov's beklemmende muziek voor piano en strijkers, als op levendige traditionele volksmuziek, een liefdesbrief aan het Oekraïense volk - een eerbetoon aan de vreugde die zij vinden in hun kenmerkende cultuur, aan hun veerkracht en aan hun hoop op een vreedzame toekomst.

Falling Angels - Jiří Kylián

Falling Angels was het eerste stuk dat in Den Haag door de dansers werd gerepeteerd. De company bestond toen alleen nog maar uit vrouwen. Mannelijke dansers hadden op dat moment nog geen toestemming om Oekraïne te verlaten en moesten blijven om te vechten. Falling Angels is dan ook een werk voor acht vrouwen en ontstaan als een hommage aan vrouwelijke performers. Falling Angels is een werk over performers en de kunst van het performen, met al zijn souplesse, angst, kwetsbaarheid, onzekerheid en humor. Het staat symbool voor een strijd tussen saamhorigheid en onafhankelijkheid, een dilemma dat ons allen volgt van de wieg tot het graf.

Step Lightly - Sol León en Paul Lightfoot

Step Lightly betekende het begin van de samenwerking tussen León en Lightfoot. Hun grootste en belangrijkste invloed was het emotionele zingen van Bulgaarse vrouwen; zij zongen generaties lang in koor over de seizoenen en de natuur. Je hoort in hun zingen zowel de kracht als hun kwetsbaarheid. Dit gegeven heeft León en Lightfoot geïnspireerd om een wereld te scheppen die de kracht van de natuur aanvult. De zes dansers beelden zowel die familiebanden uit als de eenheid die ze samen voelen. 

Alle opbrengsten van de kaartverkoop komen ten goede aan de stichting United Ukrainian Ballet Foundation, dat in Nederland is opgericht om de Oekraïense ballet- en danscultuur te beschermen, te ondersteunen en te verspreiden.


 


Tickets

vr 10-03
20:15 - 22:45 uur

INFO

Rang 1€ 47,00
Rang 2€ 44,50
Met pauze

Tickets

vr 10-03
20:15 - 22:45 uur

INFO

Rang 1€ 47,00
Rang 2€ 44,50
Met pauze