Giselle

The United Ukrainian Ballet Company

Met een levendige eerste akte, zijn aangrijpende waanzinscène en de daaropvolgende onaardse, pure 'witte akte' behoort Giselle tot de must see van het romantisch-klassieke repertoire. 
 

Klassiek Ballet
Fonds Alphenzaal

Giselle is voor de balletwereld, wat Hamlet is voor het toneel. Het is één van de meest romantische en oudste balletten, dat nog steeds wereldwijd in allerlei uitvoeringen en interpretaties wordt opgevoerd. Deze Giselle is een nieuwe interpretatie van de wereldberoemde choreograaf Alexei Ratmansky en is speciaal gemaakt voor The United Ukrainian Ballet Company. Dit gezelschap bestaat uit bijna 60 dansers uit de nationale theaters van o.a. Kiev en Charkov, die door de oorlog hun land zijn ontvlucht. De artistieke leiding is in handen van geroemd prima ballerina Igone de Jongh.

Giselle is een unieke gelegenheid om een krachtige en ontroerende interpretatie van één van de grootste romantische balletten aller tijden te zien, met een gezelschap van artiesten van wereldklasse. Zij zijn verenigd door de tragedie achter de oorlog en een vurige hoop op de toekomst. Met een levendige eerste akte, zijn aangrijpende waanzinscène en de daaropvolgende onaardse, pure 'witte akte' behoort Giselle tot de must see van het romantisch-klassieke repertoire. The United Ukrainian Ballet Company brengt deze bijzondere uitvoering van Giselle in slechts vier theaters in Nederland. Na een korte tournee in Nederland vertrekt de company naar Londen om te dansen in het prestigieuze London Coliseum.  


Alle opbrengsten van de kaartverkoop komen ten goede aan de stichting United Ukrainian Ballet Foundation, die in Nederland is opgericht om de Oekraïense ballet- en danscultuur te beschermen, te ondersteunen en te verspreiden.


De eindtijd van de voorstelling is nog niet bekend, 23.59 uur is een fictive tijd.


Tickets

za 13-08
20:15 - 22:45 uur

INFO

Rang 1€ 47,00
Rang 2€ 44,50
inclusief pauzedrankje

Tickets

za 13-08
20:15 - 22:45 uur

INFO

Rang 1€ 47,00
Rang 2€ 44,50
inclusief pauzedrankje