Donbass

De opbrengst gaat naar Giro555 van de samenwerkende hulporganisaties. 

Drama

De film van regisseur Sergei Loznitsa uit 2018 gaat over de situatie in de regio Donetsbekken, die is bezet door criminele bendes en pro-Russische separatisten. De groepen bevechten elkaar op straat en er heerst angst, woede en argwaan.

Wanneer oorlog vrede wordt genoemd, propaganda tot waarheid wordt gebombardeerd en haat tot liefde wordt verheven, dan begint het leven op de dood te lijken. Regisseur Sergei Loznitsa voert ons mee naar het Oost-Oekraïense Donbass, waar criminele bendes, het lokale leger en Russische troepen elkaar bevechten op straat. Overal heerst angst, woede en argwaan. Wat is de waarheid en wat is fake news?

Met acteurs en echte inwoners van de regio herschept Loznitsa filmpjes die rondgaan op YouTube en andere social media om nog maar eens aan te tonen dat de waarheid vaak wonderlijker is dan fictie. Hij benadrukt het groteske van situaties die toch al vreemd en verontrustend zijn. Vol gitzwarte humor toont Loznitsa ons zijn thuisland, een maatschappij in verval, een plek waar absurde komedie omslaat in absurde tragedie.

Sergei Loznitsa (In The Fog) schetst een even grotesk als macaber beeld van het leven in de Donbass-regio in Oekraïne tijdens de burgeroorlog. Winnaar van de prijs voor beste regie in Cannes, in het Un Certain Regard-programma. 

De opbrengst gaat naar Giro555 van de samenwerkende hulporganisaties, die na de invasie van Rusland is opengesteld voor vluchtelingen uit Oekraïne.

    


Tickets

Geen voorstellingen gevonden.

INFO

Tickets

Geen voorstellingen gevonden.

INFO