De Speld Theater (try-out)

De Speld Theater (try-out)

Het allereerste theaterscript ooit geschreven met een algoritme!

Specials
Fonds Alphenzaal

Na vijftien jaar betrouwbaar verslag te hebben gedaan van het laatste nieuws breidt De Speld dit jaar uit naar de toekomst. Met een wervelende theatershow.

In 'De Speld Theater' gaat het team achter het satirisch nieuwsplatform De Speld de strijd aan met alles wat ons de komende decennia te wachten staat. Van algoritmes tot zeespiegelstijging en van Artificial Intelligence tot zeespiegelstijging.

Verwacht een confettikanon aan satirische scenes, dilemma’s waarvan je nooit dacht dat ze bestonden en hilarische nieuwsflitsen. De ontdekking van de zwaartekracht is slechts een incident vergeleken met de onthullingen in deze voorstelling. En vergis je niet: de toekomst op de hak nemen in een cabaretvoorstelling, dat is helemaal niet makkelijk. Want de toekomst is nog niet gebeurd. Gelukkig heeft De Speld voor het script van de voorstelling de hulp ingeroepen van een state of the art computeralgoritme.

Het antwoord op de aloude theatervraag ‘to be or not to be’ heeft de computer al berekend. Het is to be.


Naar een idee van: Jochem van den Berg

Regie: Leopold Witte

Spel: Anne Lamsvelt (Herrie in de keuken, Chez Brood), Xander van Vledder (Cocktails, Soldaat van Oranje), Alex Hendrickx (All Stars, ANNE+) en Linde van den Heuvel (Heren van de thee, De Zevende Hemel)


Tickets

vr 18-03
20:15 - 23:59 uur

INFO

Rang 1€ 27,00
Rang 2€ 24,50
inclusief pauzedrankje

Tickets

vr 18-03
20:15 - 23:59 uur

INFO

Rang 1€ 27,00
Rang 2€ 24,50
inclusief pauzedrankje