De Laatste Tocht

Henk Angenent, Klasina Seinstra, Evert ten Napel e.a.

Deze voorstelling is geannuleerd, kaartkopers hebben bericht ontvangen.
 

Specials

De Hel van ’63, Evert van Benthem in ’85 en ’86 en lokale Held Henk Angenent in '97! Geen enkele sportwedstrijd is zo in ons collectief geheugen gegrift als de Elfstedentocht.

Op 4 januari 1997 vond de 15e en voorlopig laatste Elfstedentocht plaats. De iconische schaatswedstrijd legde het land voor een dag stil, massaal stonden we langs de route of volgden de tocht op televisie.

Vijfentwintig jaar later brengen bekende en onbekende hoofdrolspelers in 'De Laatste Tocht' een sportief, muzikaal en literair eerbetoon aan de mooiste en zwaarste sportwedstrijd van Nederland. Een theatervoorstelling over een legendarische tocht waarin drama en euforie hand in hand gaan.

Evert ten Napel neemt het publiek mee terug naar die bewuste 4 januari. Winnaars Henk Angenent en Klasina Seinstra vertellen over hun buitengewone prestatie van die dag. Daarnaast komen bijzondere, nog onbekende verhalen van deelnemers en ooggetuigen vanaf de kant aan bod. 

We kijken terug, maar zeker ook vooruit: weerman Piet Paulusma vertelt of er ooit nog een Elfstedentocht kan komen. Voorzitter van De Vereniging Friesche Elf Steden Wiebe Wieling ("denkt van wel") deelt zijn vergezicht van die volgende Elfstedentocht. 

Roelof de Vries (NPO Radio1) en Roelof de Vries (Omrop Fryslan) nemen de presentatie voor hun rekening. Wiebe Kaspers (Fryske pianist, sjonger en multy-ynstrumintalist út Ljouwert) zorgt voor een prachtige muzikale omlijsting.

 


Tickets

Geen voorstellingen gevonden.

INFO

Tickets

Geen voorstellingen gevonden.

INFO