CinePlus: Operation Mincemeat

CinePlus: Operation Mincemeat

Een oorlogsverhaal verteld door een meermaals bekroonde sterrenkast.

Drama
Bioscoopzaal 2

Operation Mincemeat, gebaseerd op de bestseller van Ben MacIntyre, is van de hand van de Oscar-winnende regisseur John Madden (“Shakespeare in Love”) en de producers van “The Kings Speech”. De film vertelt het bijzondere, waargebeurde verhaal van de meest succesvolle misleiding in oorlogstijd aller tijden, een operatie die de loop van de Tweede Wereldoorlog veranderde.

Het is 1943. De geallieerden zijn vastbesloten om Europa te ontworstelen aan Hitlers ijzeren greep en plannen een grote aanval op Sicilië. Maar ze staan voor een onmogelijke uitdaging: hoe kunnen ze een enorme invasiemacht beschermen tegen een mogelijk bloedbad? Twee speciale inlichtingenofficieren, Ewen Montagu (Colin Firth) en Charles Cholmondeley (Matthew Macfadyen), krijgen de opdracht om de meest briljante en bijzondere desinformatiestrategie van de hele oorlog te verzinnen, op basis van een wel heel onwaarschijnlijke geheim agent: een dode man.

De film telt een ware sterrencast, met onder meer Colin Firth, Oscarwinnaar met “The Kings Speech”, Emmy-winnaar Kelly Macdonald (“Line of Duty”, “Boardwalk Empire”, “No Country for Old Men”), Matthew Macfadyen (“Succession”, “Pride and Prejudice”), Penelope Wilton (“Downton Abbey”, “The Best Exotic Marigold Hotel”), Johnny Flynn (“Beast”, “Emma”) en Jason Isaacs (“Harry Potter”, “Peter Pan”). 

De prijs bij CinePlus is inclusief een kopje koffie/thee voorafgaande aan de voorstelling.


 Logo of Kijkwijzer: angst


Tickets

di 21-06
13:30 - 15:38 uur

INFO

Regulier€ 8,50

Tickets

di 21-06
13:30 - 15:38 uur

INFO

Regulier€ 8,50