Tijdloos Genot

Thjum Arts

Winnaar van zowel de Jury- als de Publieksprijs bij het Cabaretfestival Cameretten: een authentieke gast met doordachte humor. 

Cabaret

What you see is what you get! Een authentieke gast met doordachte humor. 

“Thjum speelt in zijn voorstelling ‘Tijdloos Genot‘ een anti-held en dat doet hij met verve. Met zijn intelligente grappen kiest hij de route van het understatement. Arts brengt een droogkomische performance”. Dit schrijven anderen over hem, dan zal het wel zo zijn. 

In 2012 besloot Thjum mee te doen aan de jaarlijkse talentenjacht van school met zijn eigen geschreven theatermonoloog. Het was een poging tot verbinden met zijn schoolgenoten, maar tot zijn grote verbazing moest iedereen lachen en bleek wat hij deed ‘comedy’ te heten. Hij won de tweede prijs: een bon voor de Free Record Shop. Dat hij sinds de talentenjacht een enorme ontwikkeling door heeft gemaakt, blijkt als hij in 2018 mee doet aan het Amsterdams Studenten Cabaret festival en daar de Jury- en Publieksprijs wint. Niet veel later is hij ook finalist bij het Leids Cabaret festival en in 2021 wint hij de Jury- en Publiekprijs bij Cabaretfestival Cameretten. 

Als Thjum het podium opkomt gebeurt er iets. In zijn eerste avondvullende voorstelling verweeft de winnaar van zowel de Jury- als de Publieksprijs bij Cameretten de tijdsgeest met persoonlijke verhalen en actuele gebeurtenissen. Thjum staat stil waar de wereld verder raast. Hij ziet de mens als een wezen dat tijdloos genot als het hoogst haalbare ziet. Soms zelfs als de standaard, als iets waar ieder mens recht op heeft. Wat heeft dit voor consequenties? En kunnen we daar nog naar kijken? 

Quotes uit recensies: 

“Filosofie, sociologie en spiritualiteit in één, zonder dat de humor inboet aan kracht: het is maar weinig cabaretiers gegeven.” - Jury LCF 

“Slow-cabaret waarin Arts met zijn grappige mimiek en choreografie iedereen voor zich innam.” - NRC 

"Interessant, origineel en spannend. Een hoge lachscore en uitzicht op een carrière.” - Jacques d’Ancona 

“Zijn programma ging niet alleen over diepgang, het had het ook.” - NRC 

Beluister HIER het gesprek dat Thjum onlangs had met Studio Alphen!


Tickets

Geen voorstellingen gevonden.

INFO

Tickets

Geen voorstellingen gevonden.

INFO