Philip Glass; Songs & Poems, Tissues & Issues

Esther Apituley

Gedichten vervlochten met composities van Philip Glass, een ingenieus lichtplan en de bewegingen van drie muzikanten. Klassiek op Zondag

Klassiek
Kleine Zaal

Altviolist Esther Apituley speelt samen met pianist Jeroen van Veen en percussionist Tatiana Koleva Philip Glass; Songs & Poems, Tissues & Issues, een concert dat verder gaat dan muziek alleen. Gedichten van onder anderen Lieke Marsman en Ellen Deckwitz (lees: Issues in de titel) worden met de composities van Philip Glass, een ingenieus lichtplan en de bewegingen van de muzikanten vervlochten. Ofwel deinen de teksten, het licht en de choreografie op de muziek, ofwel contrasteren zij ermee. Zo boren de muzikanten een diepere laag aan; op toegankelijke wijze laten ze het publiek de muziek van Glass in steeds veranderende sferen beleven.  

Het concert bevat ook een wereldpremière: voor het eerst is Glass te horen op altviool! De componist gaf Apituley persoonlijk toestemming om Songs & Poems (oorspronkelijk geschreven voor cello) te arrangeren voor dit instrument. 


Tickets

zo 25-02
14:00 uur

INFO

Rang 1€ 24,00
inclusief pauzedrankje

Tickets

zo 25-02
14:00 uur

INFO

Rang 1€ 24,00
inclusief pauzedrankje