CinePlus: Golda

Historisch drama met Helen Mirren in de rol van de ‘Iron Lady’ van Israël – minister-president Golda Meir – tijdens de Jom Kipoer-oorlog.

Drama

Elke woensdag, 1e donderdag en 3e dinsdag van de maand organiseert Castellum een filmmiddag, afgestemd op de 50+ doelgroep. Vanaf 45 minuten voor aanvang zorgen wij voor een gastvrij ontvangst met koffie/thee en iets lekkers. Alle CinePlus-films hebben een pauze.

6 oktober, 1973. Op Israëls heiligste dag Jom Kippoer lanceren Egypte, Syrië en Jordanië een gezamenlijke verrassingsaanval op het schiereiland Sinaï en de Golanvlakte. Compleet overrompeld moet premier Golda Meir (Helen Mirren), de ‘Iron Lady' van Israël, het dreigende gevaar zien af te wenden. Terwijl ze wordt tegengewerkt door haar volledig mannelijke kabinet, is het aan Golda om deze noodsituatie de kop in te drukken, want in deze race tegen de klok staan aan beide kanten van de strijd de levens van miljoenen burgers op het spel. Golda vertelt het verhaal van de Jom Kipoer-oorlog via het perspectief van de Israëlische minister-president Golda Meir, die op haar beurt vertolkt wordt door Helen Mirren.

Cast Helen Mirren, Camille Cottin, Ed Stoppard

Regisseur Guy Nattiv

Taal Engels, Hebreeuws

Lengte 101 min.

   


Tickets

wo 25-10
13:30 uur
do 02-11
14:00 uur

INFO

Regulier€ 8,50
Met pauze

Tickets

wo 25-10
13:30 uur
do 02-11
14:00 uur

INFO

Regulier€ 8,50
Met pauze