100 jaar Piazzolla

Carel Kraayenhof Quartet

Eerbetoon aan Astor Piazzolla met afwisselend instrumentale juweeltjes en kleurrijke persoonlijke verhalen.

Muziek

In deze muzikale ode eren de musici hun muzikale idool Astor Piazzolla, ter gelegenheid van zijn 100e geboortejaar. Instrumentale juweeltjes worden afgewisseld met kleurrijke persoonlijke verhalen.  

Voor bandoneonist Carel Kraayenhof is Astor Piazzolla een muzikale godfather, een ware held, die zijn hele leven beïnvloed en gevormd heeft. Vanaf dat eerste moment op die hotelkamer, waarop Piazzolla aan Kraayenhof vroeg: ‘Speel eens wat voor me jongen’, was de liefde wederzijds. Het leven van de grote Hollander met zijn Argentijnse hartklop blijft voor altijd verbonden met de geniale Argentijnse Maestro. Als vader van de tango nuevo nodigde Piazzolla Carel persoonlijk uit om te soleren in zijn ‘Tango Apasionado’ en door het optreden van Kraayenhof bij het koninklijk huwelijk werden veel mensen diep geroerd door de melancholische én krachtige muziek van Piazzolla.  

Als Carel het muzikale kind is van Piazzolla, dan zijn bassist Jaap Branderhorst en violist Bert Vos zijn kleinkinderen. Ook pianist Juan Pablo Dobal, afkomstig uit Buenos Aires, had al op jonge leeftijd een warme band met Piazzolla’s muziek. Hij begeleidde Amelita Baltar, de geliefde van Piazzolla en eerste vertolkster van zijn ballades en liederen. 

Carel Kraayenhof – bandoneon 

Juan Pablo Dobal – piano 

Jaap Branderhorst – bas 

Bert Vos - viool 


Tickets

Geen voorstellingen gevonden.

INFO

Tickets

Geen voorstellingen gevonden.

INFO