Behind the iMASQ

Xclusiv Company

Urban dans, video, muziek en spoken word...

Dans
Kleine Zaal

Bij Urban Dance denk je misschien al snel aan breakdance. Xclusive Company laat zien dat het meer is dan dat!

Ook hiphop, lock en vogue mogen niet ontbreken.  Met dans, video, spoken word en muziek onthullen de dansers hun kijk op de wereld zoals die zich afspeelt achter (hun) maskers. 

In onze snel veranderende wereld is de druk om te presteren en erbij te horen groter dan ooit. Deze voorstelling laat op indrukwekkende wijze worstelingen met emoties, sociale druk en de gevolgen daarvan zien. De dansers verbeelden hun emoties via vogue, hiphop, popping, waving, breakdance en moderne dans. Een grote projectie kubus, midden op het podium, staat symbool voor de innerlijke strijd waar ze mee moeten dealen. En spoken word maakt de negatieve gedachtes, die rond buitelen in hun hoofd, hoorbaar. Het gezelschap duikt hiermee in een veelal onbesproken actueel en maatschappelijk thema (depressie), dat raakvlak heeft met identiteit en de daarmee gepaarde behoeften tot verbinding en expressie.

Van tijd tot tijd heeft iedereen wel eens een masker op. Maar BEHIND THE iMASQ geeft ons juist een kijkje achter maskers, om onze (harde) wereld zonder filters en kaders te beleven.

De voorstelling wordt erg goed ontvangen door zowel een jong als ouder publiek:

“Supermooi hoe jullie zo’n zwaar onderwerp bespreekbaar maken in de vorm van dans. Het zorgde bij mij voor tranen en kippenvel.”

“Het was een spetterende maar ook ontroerende show! De liefde en harmonie spat er vanaf. Blijf de wereld mooier maken met jullie boodschap: iedereen mag zijn wie ze wil zijn.”

XCLUSIV COMPANY

Xclusiv Company, ‘Het hybride gezelschap van Rotterdam’, is onder leiding van Jason R. Jeandor, Ingeborg van Weissenbruch en Osman Batal al meer dan 15 jaar aanjager van de ontwikkeling van urban dans (o.a. hiphop-streetdance, breakdance en vogue) en muziek. Vanuit een sterk gevoel van authenticiteit, diversiteit en artisticiteit creëert het gezelschap unieke (urban) performances & producties, die er toe doen én het verschil maken.

 


Tickets

za 29-01
20:30 - 21:30 uur

INFO

Rang 1€ 21,75
Rang 2€ 19,25
Zonder pauze
inclusief pauzedrankje

Tickets

za 29-01
20:30 - 21:30 uur

INFO

Rang 1€ 21,75
Rang 2€ 19,25
Zonder pauze
inclusief pauzedrankje