Jannie The Show Dog

Henry van Loon

Van Loon speelt met veel fantasie, risico en een gevoel voor hilarisch absurdisme. 

Cabaret

Toen cabaretier, acteur en zanger Henry van Loon zijn hond Jannie kreeg brak niet lang daarna een wereldwijde pandemie uit en zat hij ineens permanent binnen met die nerveuze joekel. Midden in die pandemie werd vervolgens zijn dochter geboren. Het plaatje was compleet: 1 relatie, 2 stiefkinderen, 1 hond, 2 impulsaankoop-konijnen, 1 baby, 0 x ongestoorde seks. Samen. In 1 huis. 2 jaar lang. Dag in dag uit. Uur na fucking uur. 

Een zware tijd, dat zeker. Maar ook een tijd voor bezinning. Tijd om na te denken wie de Henderball nou eigenlijk was. En wat hij eigenlijk écht wilde. En weet je wat dat was? 

WEG! ON THE ROAD AGAIN! Terug naar jullie. Terug naar jou. 

Gewoon zoals vroeger. Mannen onder elkaar. Of vrouwen onder elkaar. Of mannen onder vrouwen. Of vrouwen onder vrouwen, of personen onder elkaar, nou ja. Je begrijpt het. Hoe dan ook: Het huis uit.  

Deel je dat gevoel? Kom dan ook! Bel de oppascentrale. Of laat iemand op je planten passen en ontdek wat er nog te lachen valt na twee jaar lockdown. 

Henderball. Is. Back. 

Be 

Very 

Afraid 

Cabaretier, acteur en zanger Henry van Loon (1982) is in 2022 te zien in de nieuwe comedyserie Tropenjaren op NPO3 (BNNVARA) ‘over het kersverse ouderschap en een leven dat nooit meer terugkomt’. 

RECENSIES

'Van Loon overtuigt met kwetsbaarheid, meligheid en absurdisme' - NRC ⭐ ⭐ ⭐ ⭐ 

‘De voorstelling is snel, afwisselend, met een fraai glitterdecor en prettige gitaarliedjes.’ - de Volkskrant ⭐ ⭐ ⭐ ⭐ 

‘Jannie the Showdog bewijst andermaal dat Henry van Loon (40) een geweldige performer is.’ - Parool

‘De ongemakken en de vreugde van het ouderschap’ en 'Bonte amusementsavond' - Theaterkrant

‘Er zijn maar weinig cabaretiers in Nederland die met zoveel subtiliteit en overtuiging personages kunnen neerzetten. Steeds weet hij precies de juiste details te kiezen om uit te vergroten, en zo tot karakters te komen die zowel geloofwaardig als uiterst komisch zijn.’ - Trouw ⭐ ⭐ ⭐ 


Tickets

Geen voorstellingen gevonden.

INFO

Tickets

Geen voorstellingen gevonden.

INFO