INFORMATIE

Kaartverkoop

Openingstijden kaartverkoopbalie 
- Dinsdag t/m zaterdag van 12.00 - 14.00 uur. 
- Vanaf 1,5 uur voor een theatervoorstelling. 

Telefonische bereikbaarheid
0172 - 429292 (tijdens bovenstaande openingstijden). 

Betaalmogelijkheden online
Je kunt online betalen met:

Betaalmogelijkheden aan de kassa
Het is bij Castellum uitsluitend mogelijk met pin of contactloos te betalen. Wij accepteren daarnaast de Nationale Theater & Concertbon, Podium Cadeaukaart en de Nationale Bioscoopbon. De Podium Cadeaukaart en de Nationale Bioscoopbon zijn tijdens openingstijden te koop aan de kassa van het theater.

Risicoloos theaterkaarten kopen
Het annuleren van theaterkaarten is mogelijk tot uiterlijk acht uur voor de voorstelling. Wij boeken het bedrag – minus administratiekosten ( €1,80 per kaart en maximaal €3,50 per reservering) – op je account als digitaal tegoed. Het tegoed is onbeperkt geldig en kan - ook in delen - gebruikt worden voor het kopen van theater- of filmkaarten. Je kunt annuleren door een mail te sturen naar kaartverkoop@theatercastellum.nl. Tijdens openingstijden telefonisch via 0172-429292.

Wachtlijst
Voor uitverkochte voorstellingen kun je je via onze website op een wachtlijst laten plaatsen. We bellen of mailen als er plaatsen beschikbaar komen. 

Plattegronden
Klik hier voor de plattegronden van de theaterzalen. 

Weet waar je koopt!
Via commerciële wederverkopers worden geregeld theaterkaarten aangeboden tegen woekerprijzen. Lees hier meer over op weetwaarjekoopt.nl. Deze wederverkopers werken niet in opdracht van of samen met Castellum. Castellum is niet aansprakelijk voor mogelijke problemen die voortvloeien uit kaarten die in dit alternatieve circuit gekocht zijn.

Leeftijdsindicatie
Bij jeugdvoorstellingen en -films staat een leeftijdsindicatie, wij raden aan deze te hanteren. Kinderen die te jong zijn, kunnen de voorstelling of de film vaak niet goed volgen of vinden het te spannend. Leeftijdsindicatie 16+ is bindend vanuit Kijkwijzer, bij twijfel vragen wij om legitimatie. Lees hier meer informatie over Kijkwijzer.

Programmawijzigingen
Castellum stelt je zo spoedig mogelijk op de hoogte van eventuele wijzigingen of annuleringen in het programma. Hoewel Castellum niet aansprakelijk is voor geannuleerde voorstellingen wordt, indien mogelijk, restitutie verleend of een vervangende voorstelling aangeboden. Programma- of rolwijzigingen geven geen recht op restitutie.

Je bezoek 

Pin only
Bij de kaartverkoopbalie en in de foyers van Castellum kan alleen gepind worden. Contant betalen is niet mogelijk. Dit in verband met de veiligheid van onze bezoekers en de veiligheid van ons personeel.

Nablijvertje 
Praat gezellig na onder het genot van een 'Nablijvertje' voor € 9,75 p.p.:

  • gereserveerde tafel
  • drankje naar keuze (huiswijn, tapbier, frisdrank, sap, warme dranken)
  • borrelplankje

Nablijvertjes zijn eenvoudig mee te boeken tijdens het online reserveren. Al in het bezit van kaarten? Neem dan tijdens openingstijden contact op met de afdeling Kaartverkoop via 0172 - 42 92 92. Geef voor aanvang je drankkeuze door bij de informatiebalie bij de garderobe. 

Stoelverhogers
Speciaal voor de kleine theater- en filmbezoekers heeft Castellum stoelverhogers in bruikleen.

Oordoppen
Bij sommige voorstellingen en concerten wordt gebruik gemaakt van geluidsversterking. Hierbij kan het voorkomen dat het geluidsniveau hoger ligt dan de grens waarbij gehoorbeschadiging kan optreden. Omdat het geluidsniveau een artistieke keuze is, ligt de keuze bij het gezelschap. Castellum heeft hier geen invloed op. Je kunt bij de garderobe vragen om gratis gehoorbescherming. 

Mindervalide
Castellum is rolstoeltoegankelijk. Alle publieksruimtes zijn per lift bereikbaar en aangepaste sanitaire voorzieningen zijn aanwezig. De theater- en bioscoopzalen beschikken over rolstoelplaatsen. Wil je een rolstoelplaats bestellen; stuur dan een e-mail naar kassa@theatercastellum.nl o.v.v. ROLSTOEL + voorstelling en voorstellingsdatum. Wanneer je slecht ter been bent, verzoeken wij je om dit aan te geven bij je reservering. Wij hebben één rolstoel beschikbaar die je kunt gebruiken indien je niet in staat bent om naar de zaal te lopen. Je kunt via kaartverkoop@theatercastellum.nl doorgeven dat je hier gebruik van wilt maken.

Slechthorend
In de Fonds Alphenzaal en de Kleine Zaal kunnen bezoekers met een gehoorbeperking gebruikmaken van een nieuw systeem voor gehoorondersteuning dat mogelijk is gemaakt door De Vrienden van Castellum. Deze voorzieningen zijn te verkrijgen bij de garderobe, hier zijn ook testzenders geplaatst. Zo kun je vóór je in de zaal plaatsneemt je apparatuur optimaal instellen en daarbij eventueel hulp krijgen van de garderobemedewerkers. In de bioscoopzalen is er geen mogelijkheid om gebruik te maken van de gehoorondersteuning en ook is er geen ringleiding aanwezig.

Slechtziend
Het is mogelijk bij je reservering aan te geven dat je slechtziend bent. Stuur een e-mail naar kaartverkoop@theatercastellum.nl. Wij proberen je dan altijd te plaatsen op één van onze rijen dichtbij het podium. In de bioscoop kun je gebruik maken van Earcatch. Via een app krijg je te horen wat er op het scherm gebeurt, zodat je niets van de film hoeft te missen! Je kunt de Earcatch-app zelf downloaden via earcatch.nl.

Gevonden voorwerpen
Heb je in Castellum een voorwerp verloren? Stuur dan een e-mail naar kaartverkoop@theatercastellum.nl. Graag vermelden op welke datum en in welke ruimte je het voorwerp verloren hebt. We nemen contact op als we het gevonden hebben.

Weer of geen weer... 
The show must go on! Je kunt er vanuit gaan dat onze voorstellingen bij slecht weer gewoon doorgaan. Mocht een voorstelling toch geannuleerd worden, vermelden wij dit op onze website en nemen we zo snel mogelijk contact op.