INFORMATIE

Kaartverkoop

Vanwege de geplande verbouwing zijn wij gesloten. Bezoekers die kaarten hadden voor een voorstelling die vanwege de coronamaatregelen niet door kon gaan, hebben een mail ontvangen over verplaatsing of annulering. Klik hier voor info over verplaatste voorstellingen.

Betaalmogelijkheden online
U kunt online betalen met:

Betaalmogelijkheden aan de kassa
U kunt bij ons uitsluitend met pin of contactloos betalen. Ook kunt u met een Nationale Theater & Concertbon, Podium Cadeaukaart en de Nationale Bioscoopbon aan onze kassa terecht. De Podium Cadeaukaart en de Nationale Bioscoopbon kunt u ook aan de kassa kopen.

Annuleringsvoorwaarden
U kunt uw kaarten tot uiterlijk 72 uur voor aanvang van de voorstelling annuleren. Wij boeken het bedrag – minus € 2,75 administratiekosten per kaart – op uw account als digitaal tegoed met een onbeperkte geldigheidsduur. U kunt telefonisch annuleren via 0172 429292 of stuur een mail naar kassa@theatercastellum.nl.

Wachtlijst
Voor uitverkochte voorstellingen kunt u zich via onze website op een wachtlijst laten plaatsen.  We bellen of mailen u als er plaatsen beschikbaar komen. 

Plattegronden
Klik hier voor de plattegronden van de theaterzalen. 

Weet waar je koopt!
Via commerciële wederverkopers worden geregeld theaterkaarten aangeboden tegen woekerprijzen. Lees hier meer over op weetwaarjekoopt.nl. Deze wederverkopers werken niet in opdracht van of samen met Castellum. Castellum is niet aansprakelijk voor mogelijke problemen die voortvloeien uit kaarten die in dit alternatieve circuit gekocht zijn.

Leeftijdsindicatie
Bij jeugdvoorstellingen en -films staat een leeftijdsindicatie, wij raden aan deze te hanteren. Kinderen die te jong zijn, kunnen de voorstelling of de film vaak niet goed volgen of vinden het te spannend. Leeftijdsindicatie 16+ is bindend vanuit Kijkwijzer, bij twijfel vragen wij om legitimatie. Lees hier meer informatie over Kijkwijzer.

Programmawijzigingen
Castellum stelt u zo spoedig mogelijk op de hoogte van eventuele wijzigingen of annuleringen in het programma. Hoewel Castellum niet aansprakelijk is voor geannuleerde voorstellingen wordt, indien mogelijk, restitutie verleend of een vervangende voorstelling aangeboden. Programma- of rolwijzigingen geven geen recht op restitutie.

Vanwege de Coronamaatregelen zijn alle film- en theatervoorstellingen t/m
1 juni 2020 geannuleerd. Kaartkopers zijn door ons geïnformeerd.

Bioscoop

Koop je popcorn + drankje vast online
Castellum is pin only, ook in de bioscoop. Bestel daarom samen met jouw filmkaartje(s) een Combi Popcorn + drankje online. Handig voor als kinderen zonder pinpas alleen naar de film gaan!

McMoviefeestje
Vier je feestje bij Castellum én McDonald's: lekker eten bij McDonald's en bij Castellum naar de film! Bij McDonald's mogen de kinderen smullen van een Happy Meal en mogen ze in de keuken hun eigen ijsje versieren! Hier vind je meer informatie over het McMovie feestje. 

3D-brillen en 2D-brillen
Bij een 3D-film heb je een 3D-bril nodig, deze kun je online direct bij je filmkaarten bestellen. Je kunt ook je 3D-brillen aan de kassa kopen voor € 1,00. Je kunt de bril bij een volgend bezoek aan Cinema Castellum hergebruiken. Als je de film liever in 2D kijkt, kun je een 2D-bril lenen. 

Filmprijzen
Wij hanteren verschillende prijzen en kortingen. Klik hier voor een volledig overzicht.

Uw bezoek 

Pin only
Bij de kaartverkoopbalie en in de foyers van Castellum kan alleen gepind worden. Contant betalen is niet mogelijk. Dit in verband met de veiligheid van onze bezoekers en de veiligheid van ons personeel.

Stoelverhogers
Speciaal voor de kleine theater- en filmbezoekers heeft Castellum stoelverhogers in bruikleen.

Oordoppen
Bij sommige voorstellingen en concerten wordt gebruik gemaakt van geluidsversterking. Hierbij kan het voorkomen dat het geluidsniveau hoger ligt dan de grens waarbij gehoorbeschadiging kan optreden. Omdat het geluidsniveau een artistieke keuze is, ligt de keuze bij het gezelschap. Castellum heeft hier geen invloed op. U kunt bij de garderobe vragen om gratis gehoorbescherming. 

Mindervalide
Castellum is rolstoeltoegankelijk. Alle publieksruimtes zijn per lift bereikbaar en aangepaste sanitaire voorzieningen zijn aanwezig. De theater- en bioscoopzalen beschikken over rolstoelplaatsen. Wanneer u een rolstoelplaats wilt bestellen, kunt u gewoon online uw kaarten kopen. Stuur daarna een e-mail naar kassa@theatercastellum.nl om een rolstoelplaats te reserveren. Wanneer u slecht ter been bent, verzoeken wij u om dit aan te geven bij uw reservering. Wij hebben één rolstoel beschikbaar die u kunt gebruiken indien u niet in staat bent om naar de zaal te lopen. U kunt via kassa@theatercastellum.nl doorgeven dat u hier gebruik van wilt maken.

Slechthorend
In de Fonds Alphenzaal en de Kleine Zaal kunnen bezoekers met een gehoorbeperking gebruikmaken van een nieuw systeem voor gehoorondersteuning dat mogelijk is gemaakt door De Vrienden van Castellum. Deze voorzieningen zijn te verkrijgen bij de garderobe, hier zijn ook testzenders geplaatst. Zo kunt u vóór u in de zaal plaatsneemt uw apparatuur optimaal instellen en daarbij eventueel hulp krijgen van de garderobemedewerkers. In de bioscoopzalen is er geen mogelijkheid om gebruik te maken van de gehoorondersteuning en ook is er geen ringleiding aanwezig.

Slechtziend
Het is mogelijk bij uw reservering aan te geven dat u slechtziend bent. Stuur een e-mail naar kassa@theatercastellum.nl. Wij proberen u dan altijd te plaatsen op één van onze rijen dichtbij het podium. In de bioscoop kunt u gebruik maken van Earcatch. Via een app krijgt u te horen wat er op het scherm gebeurt, zodat u niets van de film hoeft te missen! U kunt de Earcatch-app zelf downloaden via earcatch.nl.

Gevonden voorwerpen
Heeft u in Castellum een voorwerp verloren? Stuurt u dan een e-mail naar kassa@theatercastellum.nl. Graag vermelden op welke datum en in welke u ruimte u het voorwerp verloren hebt. We nemen contact met u op als we het gevonden hebben.

Weer of geen weer... 
The show must go on! U kunt er vanuit gaan dat onze voorstellingen bij slecht weer gewoon doorgaan. Mocht een voorstelling toch geannuleerd worden, vermelden wij dit op onze website en nemen we zo snel mogelijk contact met u op.