De Chippendales komen!

De kaartverkoop voor deze voorstelling is gestart!


Op donderdag 14 december komen de enige echte Chippendales naar Castellum. De kaartverkoop voor deze voorstelling is gestart!
De gespierde mannen zijn van plan om het publiek de avond van hun leven te bezorgen. Verwacht een avond waarin fantasieën geprikkeld worden met smaakvolle en exotische verleidingen in stijl.

Kijk hier voor meer informatie en/of kaartverkoop

Openingstijden Cinema Zomervakantie

Tijdens de zomervakantie is de kassa van Castellum dagelijks geopend van 13.00 tot 16.30 uur en van 18.00 tot 22.00 uur.

Lees verder

Meer films in Castellum tijdens de zomervakantie
De zomervakantie is (bijna) gestart! Tijdens de zomervakantie is de kassa van Castellum dagelijks geopend van 13.00 tot 16.30 uur en van 18.00 tot 22.00 uur.
Gedurende deze vakantie draait Castellum extra veel films, óók in de grote theaterzaal. Met titels zoals Verschrikkelijke Ikke 3, Cars 3 en 100% Coco hoef je je deze zomer niet te vervelen en is er voor het gezin genoeg te beleven.

100% Coco
Vanaf zaterdag 8 juli draait 100% Coco in Castellum, een leuke, Nederlandse meidenfilm (maar zeker ook leuk voor jongens!) naar de bekende boeken van Niki Smit. De 13-jarige Coco is gek op mode en draagt haar eigen excentrieke stijl. Ze droomt ervan een beroemd stijlicoon te worden. Maar als ze op de eerste schooldag door haar kleding uitgemaakt wordt voor Coco de Clown besluit ze haar vintage jurkjes, panterlaarzen en streepjessokken thuis te laten en als 'grijze muis' door het schoolleven te gaan. Anoniem houdt ze een modevlog bij als de ‘Style Tiger’, wat een grote hit wordt. Zou ze dan toch een beroemd stijlicoon worden? En zou Bruno, die eigenzinnige jongen van school, haar dan eindelijk zien staan? Langzaam maar zeker leert Coco dat ze gewoon 100% zichzelf moet zijn!

Cars 3
Ook vanaf 8 juli is het derde deel in de Cars reeks te zien in Castellum. In Cars 3 komt de legendarische carrière van Bliksem McQueen onverwachts tot een einde door een nieuwe generatie razendsnelle racers. Verslagen, maar vastberaden om terug te keren naar zijn geliefde sport, heeft hij de hulp nodig van de enthousiaste, jonge race technicus Cruz Ramirez. Samen met haar - en de hulp uit andere, onverwachte hoeken - wil Bliksem laten zien dat #95 nog lang niet klaar is met racen. En dit wil hij bewijzen in de allergrootste arena van de Piston Cup tot nu toe!

Verschrikkelijke Ikke 3
Verschrikkelijke Ikke 3 draait al twee weken in de Nederlandse bioscopen, maar blijft ongekend populair. Het is de nieuwe animatiefilm van de makers van Verschrikkelijke Ikke, Verschrikkelijke Ikke 2, Minions, Huisdiergeheimen en Sing. In dit derde deel zijn Gru, Lucy, hun schattige dochters Margo, Edith en Agnes en de Minions terug in een nieuwe avontuur!

Meer films en meer informatie
Ook voor de (iets oudere) bezoekers die zin hebben in actie of avonturen is er komende tijd genoeg te zien. Denk bijvoorbeeld aan Transformers: The Last Knight, The Mummy, Wonder Woman en Pirates of the Caribbean: Salazar’s Revenge. Voor films met leeftijdsadvies 16+ is legitimatie verplicht. Voor actuele tijden en/of kaartverkoop, zie www.theatercastellum.nl

Ontwikkelingen binnen Castellum

De afgelopen weken is Castellum uitgebreid in het nieuws geweest.

Lees verder

De afgelopen weken was Castellum - en dan met name de toekomst van Castellum - uitgebreid in het nieuws.
Op 15 juni heeft de gemeenteraad van Alphen aan den Rijn ingestemd met de uitwerking van één van de voorgelegde scenarios, zijnde Castellum als Hart van Alphen, waar nieuwe initiatieven op het gebied van muziek, kunst, cultuur en creativiteit voor kinderen, jongeren, ouderen en iedereen daar tussen in een plek krijgen. De maatschappelijke footprint van Castellum wordt daarmee vergroot. Eind 2017 is deze uitwerking gereed.
Lees hier meer

Filmnieuws: Verschrikkelijke Ikke 3

Verschrikkelijke Ikke 3 in Castellum!

Lees verder

Op veler verzoek draaien we de kaskraker Verschrikkelijke Ikke 3 ook in het Engels: Despicable Me 3! Gru, Lucy, Margo, Edith, Agnes en de Minions zijn terug! In dit derde deel maken we kennis met Dru, de verloren tweelingbroer van Gru, die alles heeft wat Gru niet heeft: een flinke bos haar, een prachtig huis, een wagenpark en veel geld. En wat doe je als je broer je overhaalt om nog één keer iets slechts te doen…?

Kijk hier voor meer informatie

Marketingstagiair(e) gezocht!

Heb jij een passie voor theater en film en wil je stage lopen op de afdeling marketing van Castellum?

Lees verder

Wij zijn op zoek naar een enthousiaste en creatieve student (opleiding in de richting marketing/communicatie/commerciële economie/media&entertainment), die vanaf september 2017 t/m januari 2018 (exacte data in overleg) onze afdeling wil komen versterken.

Omschrijving organisatie
Castellum is een modern theater- en bioscoopcomplex met meer dan 180.000 bezoekers per jaar. Wekelijks draaien er de nieuwste films en zijn er zo´n 150 theatervoorstellingen per seizoen. Primair doel van de afdeling marketing is een optimale bezetting van de twee theaterzalen, de drie bioscoopzalen en het eetcafé.

Inhoud functie
De stageplaats is op de afdeling marketing/publiciteit. De werkzaamheden zijn bijvoorbeeld:

- het meedenken over publiciteitsacties voor voorstellingen en films en het uitvoeren daarvan
- het schrijven en versturen van persberichten, nieuwsbrieven, nieuwsberichten en direct mailings
- zorg dragen voor wekelijkse werkzaamheden voor de programmering van cinema & theater
- zorg dragen voor voldoende publiciteitsmaterialen
- notuleren bij vergaderingen
- het genereren van free publicity
- het actueel houden van poster-, flyer- en filmmateriaal in en aan het gebouw
- zorg dragen voor de afdelingsmailbox
- het onderhouden van social media activiteiten
- overige publiciteit- en marketinggerichte werkzaamheden

Extra bedrijfsgegevens
Branche: theater & bioscoop, entertainment & cultuur
Type klanten: heel divers
Bedrijfscultuur: informeel
Aantal werknemers: +20 vaste werknemers en een grote groep vrijwilligers

Wij bieden je een leuke en leerzame stageplaats met veel mogelijkheden en grote diversiteit, en een passende stagevergoeding.

Functie-eisen
Wij zijn op zoek naar een vlot iemand met doorzettingsvermogen en affiniteit met theater en film. Iemand die creatief is en eigen initiatief durft te tonen. Kennis en ervaring hebben met social media en vlot kunnen schrijven is een pré.

Stageperiode
Van september 2017 t/m januari 2018
Contact & reageren
Stuur een e-mail, voorzien van een cv en motivatie, naar: cstooker@theatercastellum.nl. Wil je meer weten, neem gerust contact op: tel. 0172 – 42 92 30 van di t/m vr tijdens kantooruren. Vraag naar Caitlin Stooker.

Alles over seizoen 1718!

Seizoen 1718 staat voor de deur!

Lees verderHet belooft een mooi theaterseizoen te worden en wij kunnen (bijna) niet wachten om het programma met u te delen!

Seizoenspresentatie
Op dinsdag 9 mei is de feestelijke presentatie van het nieuwe theaterseizoen. Naast previews van een aantal artiesten die volgend seizoen naar Castellum komen, wordt de nieuwe theaterbrochure gepresenteerd. Daarnaast toasten we op een mooi nieuw theaterseizoen!

Aansluitend kunnen (aanwezige) Castellumvrienden 2017-2018 al kaarten bestellen. Kaarten voor de seizoenpresentatie kosten €7,50 per stuk en zijn via deze link te bestellen.

Eerder theaterkaarten bestellen voor het nieuwe seizoen? Dat kan!

Word Castellumvriend 2017-2018
Als CastellumVriend ontvangt u leuke extra’s, zoals: voorrang bij het bestellen van theaterkaarten (seizoen 17-18), een korting van € 1,00 per Vriendenkaart, de mogelijkheid om kosteloos Vriendenkaarten te annuleren (nieuw!) en exclusieve aanbiedingen. Word Vriend voor € 30,- per theaterseizoen of CastellumVriend VOOR2 voor € 50,-. Bekijk de website voor de voorwaarden en meer informatie. Of bestel uw CastellumVriendschap tegelijk met de kaarten voor de seizoenspresentatie.

Wilt u Vriend 2017-2018 worden, maar kunt u niet bij de seizoenspresentatie aanwezig zijn? Vrienden kunnen online vanaf woensdag 10 mei, 10.00 uur kaarten bestellen. Hierbij houden we er uiteraard rekening mee dat alle Vrienden gelijke kansen hebben, door een verdeling te maken in de beschikbare plaatsen.

Theaterbrochure
De brochure wordt na afloop van de seizoenspresentatie uitgedeeld. Op vrijdag 12 mei ontvangen de bezoekers die in voorgaande seizoenen Castellum bezocht hebben de brochure op het adres dat bij ons bekend is. Dit adres is gemakkelijk te controleren via uw Mijn Castellum account op de website. Vanaf 12 mei is de brochure - tijdens de openingstijden van de kassa - ook gratis af te halen bij Castellum.
Het programma is vanaf 10 mei te bekijken op de website.

De reguliere kaartverkoop start woensdag 17 mei om 10.00 uur.

Let op! Volgend seizoen is geen sprake meer van de Castellum Fastpass. Alleen Vrienden hebben nog voorrang bij het bestellen van theaterkaarten.

O'G3NE komt naar Castellum

De eerste voorstelling van seizoen 2017-2018 is zojuist in de verkoop gegaan. Met trots mogen wij melden dat de dames van O'G3NE op donderdag 30 november 2017 in Castellum staan met hun succestournee 'Three Times a Lady'.

Lees verder


De eerste voorstelling van seizoen 2017-2018 is zojuist in de verkoop gegaan!

Met trots mogen wij melden dat de dames van O'G3NE op donderdag 30 november 2017 in Castellum staan met hun succestournee 'Three Times a Lady'.
O'G3NE is de eerste groep die het programma The Voice won (in 2014). Sindsdien timmeren ze razendsnel aan de weg en lieten ze o.a. in het programma Beste Zangers met hun waanzinnige stemmen iedereen versteld staan.
Natuurlijk zullen hun eigen hitsingles niet ontbreken. ‘Three Times A Lady’ brengt O'G3NE – de Nederlandse inzending voor het Internationale Songfestival 2017 - zoals we ze graag zien!

Klik hier voor meer info en kaarten

Kom stage lopen bij Castellum!

Dit wordt je allerleukste stage ooit!

Lees verder

Marketingstagiair(e) gezocht!

Heb jij een passie voor theater en film en wil je stage lopen op de afdeling marketing van Castellum? Wij zijn op zoek naar een enthousiaste en creatieve student (HBO of WO-opleiding in de richting marketing/communicatie/commerciële economie/media&entertainment), die vanaf september 2017 t/m januari 2018 (exacte data in overleg) onze afdeling wil komen versterken.

Omschrijving Organisatie
Castellum is een modern theater- en bioscoopcomplex met meer dan 180.000 bezoekers per jaar. Wekelijks draaien er de nieuwste films en zijn er zo´n 150 theatervoorstellingen per seizoen. Primair doel van de afdeling marketing is een optimale bezetting van de twee theaterzalen, de drie bioscoopzalen en het eetcafé.

Inhoud functie
De stageplaats is op de afdeling marketing/publiciteit. De werkzaamheden zijn bijvoorbeeld:

- het meedenken over publiciteitsacties voor voorstellingen en films en het uitvoeren daarvan
- het schrijven en versturen van persberichten, nieuwsbrieven, nieuwsberichten en direct mailings
- zorg dragen voor wekelijkse werkzaamheden voor de programmering van cinema & theater
- zorg dragen voor voldoende publiciteitsmaterialen
- notuleren bij vergaderingen
- het genereren van free publicity
- het actueel houden van poster-, flyer- en filmmateriaal in en aan het gebouw
- zorg dragen voor de afdelingsmailbox
- het onderhouden van social media activiteiten
- overige publiciteit- en marketinggerichte werkzaamheden

Extra bedrijfsgegevens
Branche: theater & bioscoop, entertainment & cultuur
Type klanten: heel divers
Bedrijfscultuur: informeel
Aantal werknemers: +20 vaste werknemers en een grote groep vrijwilligers

Wij bieden je een leuke en leerzame stageplaats met veel mogelijkheden en grote diversiteit, en een passende stagevergoeding.

Functie-eisen
Wij zijn op zoek naar een vlot iemand met doorzettingsvermogen en affiniteit met theater en film. Iemand die creatief is en eigen initiatief durft te tonen. Kennis en ervaring hebben met social media en vlot kunnen schrijven is een pré.

Stageperiode
Van september 2017 t/m januari 2018
Contact & reageren
Stuur een e-mail, voorzien van een cv en motivatie, naar: cstooker@theatercastellum.nl. Wil je meer weten, neem gerust contact op: tel. 0172 – 42 92 30 van di t/m vr tijdens kantooruren. Vraag naar Caitlin Stooker.

Bestellen via smartphone!

Met gemak via uw mobiel kaarten bestellen!

Lees verder


Het is vanaf nu weer mogelijk om snel en aanvoudig filmkaarten via uw smartphone te bestellen. Bestelt u uw theater- of filmkaarten met uw smartphone? Dan komt u op de mobiele versie van onze site terecht.

Onze mobiele site is optimaal ingericht voor het snel bestellen van kaarten. Dat houdt onder meer in dat ons placeringssysteem de beste beschikbare plaats(en) voor u selecteert. U kunt via de mobiele site niet zelf uw stoelen kiezen. Wilt u toch liever zelf uw stoelen kiezen? Dan kunt u dat uiteraard doen via desktop, laptop of tablet.

Let op: procedure inloggen!

Eerste keer op de nieuwe site? Lees dan verder!

Lees verder

Wanneer u voor de eerste keer op onze nieuwe site bent, maar wel al een account op de oude site had, dient u eerst een nieuw wachtwoord aan te vragen met uw gastnummer.

Vul uw e-mailadres in onder 'Mijn Castellum' op de homepagina. Klik vervolgens op 'Maak een account'. U komt in een inlogscherm waar u op de link 'Klik hier om met uw gastnummer een wachtwoord aan te vragen'. Ter controle wordt ook om uw postcode, huisnummer en e-mailadres gevraagd. U ontvangt in uw mailbox een e-mail met uw nieuwe wachtwoord waarmee u in kunt loggen. Let op: deze eerste keer inloggen dient via een desktop-pc te gebeuren.

Pinnen? Graag!

Ook kleine bedragen!

Lees verder


Gezellig naar theater of bioscoop? Wij vinden het fijn als u met pin betaalt, ook voor kleine bedragen. Pinnen is overal in Castellum mogelijk: aan de kassa, in ons restaurant en café en in alle foyers, ook in de Cinemafoyer. 

Twitter