Reserveer nu uw diner

Reserveer nu uw plaatsen in ons restaurant!

Geniet voorafgaand aan de voorstelling van een heerlijk diner in ons restaurant. Vanaf vandaag is het mogelijk om alvast uw tafel te reserveren.

Elke voorstellingsavond kunt u genieten van ons maandelijks wisselend driegangen theatermenu. Wilt u liever niet een heel menu, maar slechts een of enkele gerechten? Dat kan natuurlijk ook!

Theater Menu 3 gangen keuze € 26,50 p/p
oktober '17


Voorgerechten € 5,50

 • Gerookte wildzwijnham met bessencompote, gecarameliseerde ui en rucola
 • Gebonden kreeftensoep met rivierkreeft en room
 • Herfst Salade met paddestoelen, bosui en knoflook
Hoofdgerechten € 16,50
 • Hazepeper met stoofpeertjes, rode kool en aardappel/rucola stamppot
 • Tongfilet met gestoofde bleekselderij en pommes Duchesse
 • Risotto met seizoensgroente en gegrilde cherry tomaatjes

Desserts € 4,50
 • Appel-Kaneel crumble met honing en room
 • MerenqueTompouce gevuld met chocoladeijs en advocaat

Keuze dagschotels oktober 2017 € 11,50
 • Kotelet Suisse met Steakhouse frites en rauwkostsalade
 • Pangasiusfilet op Spaanse wijze met Steakhouse frites en rauwkostsalade
 • Ravioli Ricotta & Spinazie met brood en rauwkostsalade

Theater Menu 3 gangen keuze € 26,50 p/p
november '17

Voorgerechten € 5,50
 • Salade van gerookte kipfilet, Parmezaanse kaas en caesar dressing
 • Tartaar van zalm met rode ui en kappertjes
 • Pompoensoep met frisse appel en kruiden-roomkaas
Hoofdgerechten € 16,50
 • Botermalse sucade met spruitjes en aardappelgratin
 • Wijtingfilet met kreeftensaus en Hollandse garnaaltjes op een bed van pasta
 • Lasagne van gegrilde groenten met bechamelsaus en groene salade.
Desserts € 4,50
 • Mousse van witte en bruine chocolade met Oreo Cookie crumble
 • Amaretto Tartufo met gecarameliseerde pecannoten en room

Keuze dagschotels november 2017 € 11,50
 • Gegrilde spare ribs met 2 sauzen, Steakhouse frites en rauwkostsalade
 • Tilapiafilet uit de oven met Steakhouse frites en rauwkostsalade
 • Lasagne van gegrilde groenten met een saus van pesto, brood en rauwkostsalade

Extra show My Fair Lady

Wegens succes een extra voorstelling My Fair Lady in Castellum!

Lees verder


Wereldwijd geliefde musical My Fair Lady terug in Nederland. Chris Tates, Esmée Dekker, Sjoukje Hooymaayer, Alfred van den Heuvel en Han Oldigs spelen de hoofdrollen in My Fair Lady.

Waar My Fair Lady in 2018 op Broadway haar revival beleeft, is deze musicalklassieker al in het najaar 2017 in Nederland te zien. Met deze geweldige cast, duizelingwekkende kostuums, fantastische decors en evergreens als Als het effe kan, Kom terug en dans met mij en natuurlijk Het Spaanse graan zal My Fair Lady de harten van het publiek weer veroveren.
Op een regenachtige avond komt de deftige professor Higgins (Chris Tates) in aanraking met het simpele bloemenmeisje Eliza Doolittle (Esmée Dekker). Hij besluit een weddenschap aan te gaan: het bloemenmeisje omtoveren tot een lady in de Engelse society. Dat gaat niet zonder slag of stoot want Eliza heeft het hart op de tong. Maar leraar en leerling groeien naar elkaar toe en Eliza weet niet alleen de Engelse elite van slag te brengen.
Deze musical heeft een mooie geschiedenis. De eerste voorstelling stond in 1956 op de planken met Julie Andrews in de rol van Eliza Doolittle. Met een Tony Award in de zak werd de voorstelling acht jaar laten verfilmd. In 1965 won My Fair Lady acht Oscars.
‘My Fair Lady is een droomstart in de reeks van grote musical-klassiekers die wij de komende jaren in de Nederlandse theaters willen brengen,’ laat producent Hans Cornelissen van Dommelgraaf & Cornelissen weten. ‘Met een cast waar ik uitermate trots op ben.’ De regie is in handen van Paul van Ewijk.

My Fair Lady (try-out) is op zaterdag 28 oktober te zien in Theater Castellum. Wegens groot succes is er een extra try-out voorstelling geboekt op zondag 29 oktober om 15:00 uur. Kaarten zijn verkrijgbaar vanaf €32,50 en te bestellen via theatercastellum.nl. De kaartverkoop is per direct gestart.

Uw mening telt!

Wij zijn benieuwd naar uw mening over de programmering van seizoen 2017-2018 en de voorverkoop.

Lees verder

Wij zijn erg benieuwd naar uw mening over de theaterprogrammering van seizoen 2016-2017 en 2017-2018, de voorverkoop van seizoen 2017-2018 en de algehele communicatie vanuit Castellum.

Wij stellen het zeer op prijs als u deel wilt nemen aan ons onderzoek, zodat wij een beter beeld krijgen in hoeverre Castellum aansluit bij de wensen van de bezoekers en waar mogelijk verbeteringen doorgevoerd kunnen worden. De resultaten worden anoniem behandeld. Onder alle deelnemers die een emailadres achterlaten, verloten wij 2 x 2 vouchers voor de Cinema van Castellum.

Klik hier om deel te nemen aan de enquête: Klik

Bij voorbaat dank voor uw deelname en hopelijk tot ziens in Castellum!

Nieuw bestelproces

Vanaf dinsdag 5 september werkt Castellum met een nieuw bestelproces.

Lees verder

Met het nieuwe bestelproces is het mogelijk om op een later moment in te loggen op uw account, of om kaarten te kopen met enkel uw mailadres. ​Ook is het mogelijk om zowel de vrije plaatsen in Rang 1 als in Rang 2 te zien, wanneer u ervoor kiest om zelf uw plaatsen uit te zoeken.

Ladiesnight in Cinema

Zin in weer een onvervalste Ladies Night? Bestel dan nu je kaarten voor Weg van Jou op woensdag 11 oktober!

Lees verder

Verwenavond voor jou en jouw vriendinnen!
Zoals je gewend bent maakt Castellum van deze avond een échte Ladies Night. Voor aanvang van de film en in de pauze kun je in de Cinemafoyer diverse stands op het gebied van fashion, health en beauty te bezoeken. En in de pauze serveren wij een heerlijk Ladies-drankje en een lekker hapje. Uiteraard verloten we ook leuke prijzen. Bovendien laten we je niet met lege handen naar huis gaan; bij vertrek krijg je een goodiebag vol met verrassingen mee!

Bestel nú, want vol = vol!
Bestel nu snel je kaarten online! Toegangsprijs voor deze complete avond: € 16,50. Het is niet mogelijk om kaarten (telefonisch) te reserveren.

De film:
De ambitieuze dertiger Evi (Katja Herbers) is klaar voor de promotie van haar leven, een baan in Rio de Janeiro! Haar vriend (Lykele Muus) heeft de koffers al gepakt, als blijkt dat haar baas (Carly Wijs) hele andere plannen met haar heeft. Evi wordt verantwoordelijk voor een groot project in Terneuzen. WAAR? Juist ja, Terneuzen. Weigeren is geen optie, haar carrière hangt af van het succes in Zeeuws-Vlaanderen. Ze laat haar comfortabele stadse leventje, haar vriend en twee beste vriendinnen (Imanuelle Grives, Elise Schaap) achter in Rotterdam en begint met vallen en opstaan aan haar nieuwe bestaan. Ze stuit op veel weerstand van de lokale bevolking en het lijkt wel alsof álles tegenzit. Maar wanneer ze de stoere schipper Stijn (Maarten Heijmans) ontmoet, ontdekt ze dat deze uithoek meer is dan alleen maar uitgestrekte landerijen. Zou Evi dan toch kunnen aarden in de Zeeuwse klei of keert ze zo snel mogelijk terug naar Rotterdam?


Let op: de inloop is vanaf 19.00 uur, de film start om 19.45 uur!

Meer Specials in Cinema

Vanaf september draaien we weer iedere week een Special*

Lees verder

De Special hebben wij een aantal jaar geleden in het leven geroepen omdat het filmaanbod zo ontzettend groot is en wij helaas niet alle films kunnen draaien. De echte pareltjes plukken wij er dus uit en geven ons publiek daarmee de mogelijkheid deze toch nog te kunnen zien op groot scherm!

Wanneer?
Een Special draait slechts twee weken, alleen op dinsdag. Vanaf oktober (op veler verzoek) ook op donderdag! En ben je lid van de bibliotheek? Dan krijg je op vertoon van je pasje ook nog eens korting.

Michiel Huisman in 2:22
We trappen af met de spannende thriller 2:22. Onze eigen Michiel Huisman speelt hierin de hoofdrol van luchtverkeersleider Dylan die gevangen raakt in een patroon van gebeurtenissen die elke dag op exact dezelfde manier plaatsvinden: ’s middags om 2:22. Om het leven van zijn grote liefde te redden, zal Dylan het lot moeten tarten en de tijd onder controle moeten krijgen. Kijk voor meer info, de trailer en kaarten hier.
2:22 is alleen te zien op dinsdag 5 september en dinsdag 12 september om 19.30 uur.Nog meer Specials om naar uit te kijken:
The Big Sick op 19 en 26 september
Wind River op 3, 5, 10 en 12 oktober
The Beguiled op 24, 26, 31 oktober en 2 november (kaarten zijn vanaf volgende week te koop)

*met uitzondering van schoolvakanties

Werkzaamheden trekkenwand

De revisie aan de trekkenwand van de VSBzaal is in volle gang.

Lees verder

De werkzaamheden hebben als doel de bedrijfsvoering van het theater te kunnen blijven garanderen en voorstellingen op een veilige wijze te kunnen blijven vertonen. Tevens wordt het door deze revisie mogelijk om meer soorten (geavanceerde) voorstellingen in het theater te programmeren. Hierdoor begint het theaterseizoen iets later dan u van ons gewend bent. Vanaf oktober kunnen wij weer alle grote producties een podium bieden in Castellum.

Nieuwe prijzen Cinema per 1 sep.

Per 1 september gelden nieuwe prijzen in Cinema Castellum.

Lees verder

Zo maken we geen onderscheid meer tussen de online prijs en de prijs aan de kassa. Ook worden er online geen transactiekosten meer gerekend voor betalingen. Bij een telefonische reservering geldt een toeslag van €1,- per ticket.

Een overzicht van de prijzen per 1 september 2017:

Normaal € 8,50
Kind t/m 11 jaar € 6,50
Normaal 3D € 10,00
Kind 3D € 8,00
Ochtendtarief € 6,00
Ochtendtarief 3D € 7,50
CJP/scholier/student € 7,50
CJP/scholier/student 3D € 9,00
Senior 65+ € 7,50
Senior 65+ 3D € 9,00
Biebpas (alleen bij Special) € 7,00

Ontwikkelingen binnen Castellum

De afgelopen weken is Castellum uitgebreid in het nieuws geweest.

Lees verder

De afgelopen weken was Castellum - en dan met name de toekomst van Castellum - uitgebreid in het nieuws.
Op 15 juni heeft de gemeenteraad van Alphen aan den Rijn ingestemd met de uitwerking van één van de voorgelegde scenarios, zijnde Castellum als Hart van Alphen, waar nieuwe initiatieven op het gebied van muziek, kunst, cultuur en creativiteit voor kinderen, jongeren, ouderen en iedereen daar tussen in een plek krijgen. De maatschappelijke footprint van Castellum wordt daarmee vergroot. Eind 2017 is deze uitwerking gereed.
Lees hier meer

Filmnieuws: Verschrikkelijke Ikke 3

Verschrikkelijke Ikke 3 in Castellum!

Lees verder

Op veler verzoek draaien we de kaskraker Verschrikkelijke Ikke 3 ook in het Engels: Despicable Me 3! Gru, Lucy, Margo, Edith, Agnes en de Minions zijn terug! In dit derde deel maken we kennis met Dru, de verloren tweelingbroer van Gru, die alles heeft wat Gru niet heeft: een flinke bos haar, een prachtig huis, een wagenpark en veel geld. En wat doe je als je broer je overhaalt om nog één keer iets slechts te doen…?

Kijk hier voor meer informatie

Marketingstagiair(e) gezocht!

Heb jij een passie voor theater en film en wil je stage lopen op de afdeling marketing van Castellum?

Lees verder

Wij zijn op zoek naar een enthousiaste en creatieve student (opleiding in de richting marketing/communicatie/commerciële economie/media&entertainment), die vanaf september 2017 t/m januari 2018 (exacte data in overleg) onze afdeling wil komen versterken.

Omschrijving organisatie
Castellum is een modern theater- en bioscoopcomplex met meer dan 180.000 bezoekers per jaar. Wekelijks draaien er de nieuwste films en zijn er zo´n 150 theatervoorstellingen per seizoen. Primair doel van de afdeling marketing is een optimale bezetting van de twee theaterzalen, de drie bioscoopzalen en het eetcafé.

Inhoud functie
De stageplaats is op de afdeling marketing/publiciteit. De werkzaamheden zijn bijvoorbeeld:

- het meedenken over publiciteitsacties voor voorstellingen en films en het uitvoeren daarvan
- het schrijven en versturen van persberichten, nieuwsbrieven, nieuwsberichten en direct mailings
- zorg dragen voor wekelijkse werkzaamheden voor de programmering van cinema & theater
- zorg dragen voor voldoende publiciteitsmaterialen
- notuleren bij vergaderingen
- het genereren van free publicity
- het actueel houden van poster-, flyer- en filmmateriaal in en aan het gebouw
- zorg dragen voor de afdelingsmailbox
- het onderhouden van social media activiteiten
- overige publiciteit- en marketinggerichte werkzaamheden

Extra bedrijfsgegevens
Branche: theater & bioscoop, entertainment & cultuur
Type klanten: heel divers
Bedrijfscultuur: informeel
Aantal werknemers: +20 vaste werknemers en een grote groep vrijwilligers

Wij bieden je een leuke en leerzame stageplaats met veel mogelijkheden en grote diversiteit, en een passende stagevergoeding.

Functie-eisen
Wij zijn op zoek naar een vlot iemand met doorzettingsvermogen en affiniteit met theater en film. Iemand die creatief is en eigen initiatief durft te tonen. Kennis en ervaring hebben met social media en vlot kunnen schrijven is een pré.

Stageperiode
Van september 2017 t/m januari 2018
Contact & reageren
Stuur een e-mail, voorzien van een cv en motivatie, naar: cstooker@theatercastellum.nl. Wil je meer weten, neem gerust contact op: tel. 0172 – 42 92 30 van di t/m vr tijdens kantooruren. Vraag naar Caitlin Stooker.

De Chippendales komen!

De kaartverkoop voor deze voorstelling is gestart!

Lees verder


Op donderdag 14 december komen de enige echte Chippendales naar Castellum. De kaartverkoop voor deze voorstelling is gestart!
De gespierde mannen zijn van plan om het publiek de avond van hun leven te bezorgen. Verwacht een avond waarin fantasieën geprikkeld worden met smaakvolle en exotische verleidingen in stijl.

Kijk hier voor meer informatie en/of kaartverkoop

Bestellen via smartphone!

Met gemak via uw mobiel kaarten bestellen!

Lees verder


Het is vanaf nu weer mogelijk om snel en aanvoudig filmkaarten via uw smartphone te bestellen. Bestelt u uw theater- of filmkaarten met uw smartphone? Dan komt u op de mobiele versie van onze site terecht.

Onze mobiele site is optimaal ingericht voor het snel bestellen van kaarten. Dat houdt onder meer in dat ons placeringssysteem de beste beschikbare plaats(en) voor u selecteert. U kunt via de mobiele site niet zelf uw stoelen kiezen. Wilt u toch liever zelf uw stoelen kiezen? Dan kunt u dat uiteraard doen via desktop, laptop of tablet.

Twitter