TONEELHIJSINSTALLATIE CASTELLUM VEILIG EN RUIMSCHOOTS BINNEN BUDGET GEREVISEERD

De afgelopen tijd is de toneelhijsinstallatie van Theater Castellum grondig gereviseerd.

Het gaat om het besturingssysteem van de zogenaamde trekkenwand. Hiermee worden tijdens voorstellingen decorstukken op hun plek gehesen. Door de revisie kan het Alphense theater een ruim theateraanbod blijven aanbieden. Sinds september is de verbeterde toneelhijsinstallatie in gebruik, na een ingebruiknamekeuring door Liftinstituut. Op 1 februari bleek bij de officiële opleverkeuring alles keurig in orde en dus heeft Castellum weer een helemaal veilige en complete hijsinstallatie. Ook financieel is de revisie uitstekend verlopen. De totale post “onvoorzien” hoefde niet aangesproken te worden. Na afronding van de werkzaamheden is de installatie in zijn geheel, ook de oudere mechanische delen, gecertificeerd op basis van de modernste veiligheidsrichtlijnen.

openingstijden kassa voorjaarsvakantie

In de voorjaarsvakantie (24 feb t/m 3 maart) gelden er aangepaste openingstijden van de kassa.
We zijn dagelijks geopend van 10:30 uur tot 22:00 uur uitgezonderd op zondag 4 maart dan zijn we geopend van 10:30-16:30 uur en 18:30-20:30 uur.

Lees verder

In de voorjaarsvakantie (24 feb t/m 3 maart) gelden er aangepaste openingstijden van de kassa.
We zijn dagelijks geopend van 10:30 uur tot 22:00 uur uitgezonderd op zondag 4 maart dan zijn we geopend van 10:30-16:30 uur en 18:30-20:30 uur.

Extra Harrie Jekkers

Harrie Jekkers maakte in De Wereld Draait Door bekend dat er extra voorstellingen komen met Het Klein Orkest. Op woensdag 23 januari 2019 spelen de mannen een extra voorstelling in Castellum. De kaartverkoop is reeds gestart.

Lees verder


Na een sabbatical van 14 jaar, gevolgd door de zeer succesvolle voorstelling Jekkers en Jeroen, heeft Harrie Jekkers de smaak weer te pakken. Hij wil nog één keer terug naar zijn muzikale roots, want voordat hij bekendheid kreeg als cabaretier was hij van 1979 tot 1985 zanger van de succesvolle popgroep Klein Orkest.Nederland viel destijds als een blok voor hits als 'Later is allang begonnen', 'Laat mij maar alleen', 'Koos Werkeloos' en 'Over 100 jaar' (zijn jullie allemaal dood). De band scoorde twee evergreens: 'O, O Den Haag' en 'Over de Muur', liedjes die na 35 jaar nog altijd hoog staan genoteerd in de top 2000 en overal uit volle borst worden meegezongen.Harrie Jekkers wil vroeger nog één keer laten terugkomen in de vorm van een muziektheaterprogramma over en door Klein Orkest. Jekkers zal op zijn eigen cabareteske wijze vertellen over het ontstaan en het einde van die band en wordt daarbij begeleid door twee oorspronkelijk bandleden: Chris Prins (bas) en Niek Nieuwenhuijsen (drums). Nieuwe aanwinst is Henk Jan Heuvelink op toetsen.

Nieuwe datum Jon van Eerd 'Harrie en Eva'

Door ziekte moest de voorstelling 'Harrie & Eva' vrijdag 9 februari op het laatste moment worden afgelast. Onzettend vervelend voor publiek én cast. Gelukkig is het gelukt een vervangende voorstelling te plannen op dinsdag 6 maart, om 20.00 uur.

Lees verder

Op de zevende dag was er rust. Totdat Harrie Vermeulen het Paradijs binnenwandelde! Als vanouds neemt Harrie steeds maar weer de verkeerde beslissingen. Te midden van dartelende vlinders, gracieus kleurende bloemen en kabbelende watervalletjes maakt hij er weer een kolossale chaos van. Bovendien heeft Harrie een flinke snoepverslaving en blijken de vijgenbladeren te klein, hetgeen zijn potsierlijke voorkomen in het Paradijs niet ten goede komt.

Groen licht voor verbouwing

De gemeenteraad van Alphen aan den Rijn heeft op 25 januari 2018 besloten om Castellum groen licht te geven voor een forse verbetering van het pand. Doel is om van Castellum een fijn gebouw voor alle Alphenaren te maken, met een breed aanbod aan activiteiten en diensten. Het theater en de bioscoop blijven behouden en door samenwerkingen met verschillende partners en organisaties ontstaan er ook allerlei nieuwe mogelijkheden. De bedoeling is dat het pand zowel overdag als ‘s avonds open zal zijn.

Lees verder

Door de verbouwing wordt het gebouw prettiger en handiger en is er meer ruimte voor goede horeca. Daarnaast wordt de indeling van ruimtes flexibeler, zodat er meer mogelijkheden ontstaan voor gebruik en inzet voor bijvoorbeeld evenementen en congressen.

Wanneer deze verbouwing zal plaatsvinden en hoe het pand en de organisatie er precies uit gaan zien, zal de komende maanden worden uitgewerkt. We houden u uiteraard op de hoogte van de ontwikkelingen en plannen via onze nieuwsbrieven, website en de pers.

Gebruik uw Spotjes voor leuke extra's!

Castellum kan niet zonder haar vele, trouwe theaterbezoekers. Daarom kunt u bij ons sparen voor mooie extra’s. Voor iedere € 10,- die u aan theaterkaarten besteedt, ontvangt u automatisch een (digitaal) Spotje.

Lees verder

U kunt uw Spotjes eenvoudig inzetten voor bijvoorbeeld een Nablijvertje.U kunt uw Nablijvertje reserveren bij het kopen van de kaarten. Heeft u uw kaarten al in huis? Dan kunt u uw Nablijvertje, tijdens openingstijden, reserveren via de kassa.

Weten hoeveel u gespaard heeft? Het aantal gespaarde Spotjes vindt u terug op uw reserveringsbevestiging en op uw eigen ‘Mijn Castellum’-account op onze site. Spotjes blijven geldig; u hoeft ze dus niet meteen te verzilveren.

Voordelig Familieticket

Voordelig naar de film met het Familieticket!

Lees verder

Voordelig naar de film met je gezin!

Het familieticket is een filmkaart voor 4 personen, waarvan minimaal 1 volwassene en minimaal 2 kinderen (t/m 11 jaar). Bijvoorbeeld voor 2 volwassenen en 2 kinderen OF voor 1 volwassene en 3 kinderen (t/m 11 jaar). Het familieticket is dus alleen geldig bij films met een kijkwijzer tot 12 jaar.

Je kunt het familieticket gemakkelijk online bestellen of koop hem direct aan de kassa.

Voorwaarden:
- Het familieticket is geldig voor maximaal 4 personen (zie boven voor uitleg).
- Het familieticket kost €26,00 voor een 2D film en €32,00 voor een 3D film. De prijs is exclusief 3D-brillen.
- Het familieticket is niet geldig op ochtendfilms.
- Het familieticket is niet geldig i.c.m. andere acties en niet bij filmevenementen.
- Bij de kaartcontrole moet u kunnen aantonen met welke personen u naar de film gaat.

Ben je met meer dan 4 personen?
Om voordelig uit te zijn, koop je dan een familieticket en een of meerdere losse kaartjes.

Nieuwe prijzen Cinema per 1 sep.

Per 1 september gelden nieuwe prijzen in Cinema Castellum.

Lees verder

Zo maken we geen onderscheid meer tussen de online prijs en de prijs aan de kassa. Ook worden er online geen transactiekosten meer gerekend voor betalingen. Bij een telefonische reservering geldt een toeslag van €1,- per ticket.

Een overzicht van de prijzen per 1 september 2017:

Normaal € 8,50
Kind t/m 11 jaar € 6,50
Normaal 3D € 10,00
Kind 3D € 8,00
Ochtendtarief € 6,00
Ochtendtarief 3D € 7,50
CJP/scholier/student € 7,50
CJP/scholier/student 3D € 9,00
Senior 65+ € 7,50
Senior 65+ 3D € 9,00
Biebpas (alleen bij Special) € 7,00
Familieticket € 26,00
Familieticket 3D € 32,00

Marketingstagiair(e) gezocht!

Heb jij een passie voor theater en film en wil je stage lopen op de afdeling marketing van Castellum?

Lees verder

Wij zijn op zoek naar een enthousiaste en creatieve student (opleiding in de richting marketing/communicatie/commerciële economie/media&entertainment), die vanaf september 2017 t/m januari 2018 (exacte data in overleg) onze afdeling wil komen versterken.

Omschrijving organisatie
Castellum is een modern theater- en bioscoopcomplex met meer dan 180.000 bezoekers per jaar. Wekelijks draaien er de nieuwste films en zijn er zo´n 150 theatervoorstellingen per seizoen. Primair doel van de afdeling marketing is een optimale bezetting van de twee theaterzalen, de drie bioscoopzalen en het eetcafé.

Inhoud functie
De stageplaats is op de afdeling marketing/publiciteit. De werkzaamheden zijn bijvoorbeeld:

- het meedenken over publiciteitsacties voor voorstellingen en films en het uitvoeren daarvan
- het schrijven en versturen van persberichten, nieuwsbrieven, nieuwsberichten en direct mailings
- zorg dragen voor wekelijkse werkzaamheden voor de programmering van cinema & theater
- zorg dragen voor voldoende publiciteitsmaterialen
- notuleren bij vergaderingen
- het genereren van free publicity
- het actueel houden van poster-, flyer- en filmmateriaal in en aan het gebouw
- zorg dragen voor de afdelingsmailbox
- het onderhouden van social media activiteiten
- overige publiciteit- en marketinggerichte werkzaamheden

Extra bedrijfsgegevens
Branche: theater & bioscoop, entertainment & cultuur
Type klanten: heel divers
Bedrijfscultuur: informeel
Aantal werknemers: +20 vaste werknemers en een grote groep vrijwilligers

Wij bieden je een leuke en leerzame stageplaats met veel mogelijkheden en grote diversiteit, en een passende stagevergoeding.

Functie-eisen
Wij zijn op zoek naar een vlot iemand met doorzettingsvermogen en affiniteit met theater en film. Iemand die creatief is en eigen initiatief durft te tonen. Kennis en ervaring hebben met social media en vlot kunnen schrijven is een pré.

Stageperiode
Van september 2017 t/m januari 2018
Contact & reageren
Stuur een e-mail, voorzien van een cv en motivatie, naar: cstooker@theatercastellum.nl. Wil je meer weten, neem gerust contact op: tel. 0172 – 42 92 30 van di t/m vr tijdens kantooruren. Vraag naar Caitlin Stooker.

Twitter