Vasalis extra activiteit bij de voorstelling

Topacteurs Bram van der Vlugt en Nettie Blanken komen op woensdag 10 oktober naar Castellum met een prachtige concertvertelling over leven en werk van Vasalis, één van de meest geliefde dichters van ons land. Op donderdagavond 4 oktober organiseert de Alphense Toneelleesclub een avond waarin de gedichten van Vasalis behandeld worden.

Lees verder
De eerdere concertvertellingen van Van der Vlugt & Co waren autobiografisch, maar dit seizoen legt het gezelschap zich toe op het verwezenlijken van een droom van Nettie Blanken. Ooit werd zij verliefd op het werk van Vasalis, één van de meest geliefde dichters van ons land en winnares van onder meer de Constantijn Huygensprijs en de P.C. Hooftprijs. Als psychiater, maar vooral als mens, kende zij onze zielenroerselen als de beste en haar poëzie leent zich bij uitstek om op muziek gezet te worden. Behalve haar gedichten spelen ook haar eigen worstelingen met het leven en met het schrijven een grote rol.
Janine Brogt, bekend van haar inventieve boekbewerkingen als Liefde Levenslang en Twee Vrouwen, schreef het script. Rasacteurs Bram van der Vlugt en Nettie Blanken zorgen voor het theatrale vuurwerk, begeleid door Floris van der Vlugt – zoon van – met zelf gecomponeerde muziek.De eerdere concertvertellingen van Van der Vlugt & Co waren autobiografisch, maar dit seizoen legt het gezelschap zich toe op het verwezenlijken van een droom van Nettie Blanken. Ooit werd zij verliefd op het werk van Vasalis, één van de meest geliefde dichters van ons land en winnares van onder meer de Constantijn Huygensprijs en de P.C. Hooftprijs. Als psychiater, maar vooral als mens, kende zij onze zielenroerselen als de beste en haar poëzie leent zich bij uitstek om op muziek gezet te worden. Behalve haar gedichten spelen ook haar eigen worstelingen met het leven en met het schrijven een grote rol.
Janine Brogt, bekend van haar inventieve boekbewerkingen als Liefde Levenslang en Twee Vrouwen, schreef het script. Rasacteurs Bram van der Vlugt en Nettie Blanken zorgen voor het theatrale vuurwerk, begeleid door Floris van der Vlugt – zoon van – met zelf gecomponeerde muziek.

Echte meidenavond bij de BFF night

Wil jij ook met je BFF naar een echte meidenavond? Kom dan naar de BFF night met Elvy's wereld! Naast de film hebben we ook allemaal activiteiten.

Lees verder

Op zaterdagavond 29 september organiseert Castellum een echte meidenavond voor jou en je BFF! Gezellig samen naar de film is natuurlijk al hartstikke cool, maar je kunt ook nog allemaal andere leuke dingen doen.

Maak zelf je BFF-ketting, laat een mooie glittertattoo zetten of laat je haren mooi invlechten zodat je als echte fashionista de bios in gaat!

Voor de mama's openen we een Mama-café in de bioscoopfoyer zodat je alleen met je BFF de zaal in kan, maar mama tóch in de buurt is. (Als mama de film ook wil zien, mag dat natuurlijk ook ;)).

Reserveer snel via deze link!

Vanaf 1 september PIN only!

Castellum gaat vanaf 1 september 2018 over op een volledig 'cashless' betaalsysteem.
Vanaf dan kunt u aan de kassa, in de bioscoop en bij de horecagelegenheden niet meer met contant geld betalen.
Wel kunt u overal contactloos betalen of pinnen. Zo kunnen wij u sneller en veiliger van dienst zijn!

Lees verder

Castellum gaat vanaf 1 september 2018 over op een volledig 'cashless' betaalsysteem.
Vanaf dan kunt u aan de kassa, in de bioscoop en bij de horecagelegenheden niet meer met contant geld betalen.
Wel kunt u overal contactloos betalen of pinnen. Zo kunnen wij u sneller en veiliger van dienst zijn!

MAMMA MIA 2 Here we go again!

'Gimme! Gimme! Gimme!', 'Dancing Queen' en Voulez-vous'. Liedjes die we feilloos mee kunnen zingen.

Lees verder

En dat hebben we dan ook uit volle borst gedaan toen 'Mamma Mia' op Moederdag bij ons draaide. Je kunt alvast gaan oefenen op de liedjes van Abba, zodat jij weer uit volle borst mee kunt zingen. 'Mamma Mia 2: Here we go again' is namelijk vanaf woensdag 18 juli bij ons te zien!

VIER DE ZOMER IN CASTELLUM!

Nog een paar dagen en dan barst in Alphen de zomervakantie in alle hevigheid los! Geen school, dus lange dagen om leuke dingen te doen. Naar de bios bijvoorbeeld, want daar is het lekker koel als het heet is en droog als het regent.

Lees verder

Bovendien zijn er in juli en augustus veel goede films in de bioscoop te zien. Of je nu houdt van superhelden, actie, oorlog of musical je kunt de hele zomer in Castellum terecht. Zo gaat de zomerhit 'Mamma Mia 2' spelen, kun je ‘waf’ op avontuur met 'Show Dogs' en draaien 'Incredibles 2' en 'Jurassic World - Fallen Kingdom’ ook nog. Vanaf 14 juli draaien er ook in de grote zaal van Castellum films. Je kunt dus elke dag genieten van de beste films! Al deze blockbusters zie je het goedkoopst in Castellum. Je kunt al kaarten kopen vanaf € 6,50 en ga je met de familie, dan heb je vanaf €26,00 al een Familieticket.

NIEUWE NAAM HOOFDSPONSOR

Het VSB Fonds Alphen aan den Rijn gaat verder onder een nieuwe naam: FONDS ALPHEN en omstreken.

Lees verder

Het fonds, dat maatschappelijke initiatieven in Alphen en omgeving steunt, zegt tot de wijziging te komen omdat de huidige naam vaak verward wordt met fondsen die ook VSB in hun naam dragen. Vanaf heden is onze grote zaal omgedoopt tot Fonds Alphenzaal.

De kaartverkoop is gestart!

De online kaartverkoop is gestart!

Heeft u problemen met het bestellen van kaarten? Neem tijdens de openingstijden van de kassa contact met ons op via telefoonnummer 0172-429292.

Lees verder

Dit zijn de openingstijden van onze kassa en onze bereikbaarheid tijdens het Pinksterweekend.

Zaterdag: van 13:00 tot 16:30 en van 18:00 tot 22:00 uur
Zondag (1e Pinksterdag): van 13:00 tot 16:30 en van 18:00 tot 22:00 uur
Maandag (2e Pinksterdag): van 13:00 tot 16:30 uur en van 18:30 tot 20:30 uur
Dinsdag: van 18:45 tot 20:00 uur

Info start verkoop 18-19

De programmering is rond, de seizoensbrochure in de maak en dus komt de start van de kaartverkoop dichtbij. Graag informeren wij u over de belangrijkste data die u, als theaterliefhebber, zeker in uw agenda moet schrijven.
Nieuwe programma online.

Lees verderNieuwe programma online
Vanaf woensdag 9 mei 10.00 uur zijn alle voorstellingen van het nieuwe seizoen op onze website zichtbaar. Let op: deze kunt u dan nog niet reserveren! Tip: Check vooraf uw wachtwoord.

Nieuwe theatergids
Bij velen van u valt de theatergids vanaf vrijdag 11 mei op de mat. U kunt vanaf dat moment ook de brochure ophalen tijdens de openingstijden van onze kassa.

Seizoenspresentatie
maandag 14 mei – 20.00 uur

Op deze feestelijke avond nemen wij u mee door het programma en krijgt u tips welke voorstellingen u echt niet mag missen. U kunt bovendien genieten van verschillende artiesten die voorproefjes komen geven van hun voorstellingen. Tijdens deze avond zijn er optredens van verschillende artiesten waaronder cabarettalent Kiki Schippers en theatercoryfee Bram van der Vlugt.
CastellumVrienden kunnen online gratis een kaart bestellen voor deze avond. Reguliere kaarten zijn ook online te koop en kosten € 7,50.

Vanaf maandag 14 mei – na afloop seizoenspresentatie
VIPS (de nieuwe naam voor CastellumVriend) voor het seizoen 2018/2019 kunnen direct na afloop van de presentatie beginnen met online reserveren.

Vanaf zaterdag 19 mei - 10.00 uur
Start vrije kaartverkoop via de website.

Vanaf zaterdag 19 mei - 11.00 uur
Start vrije kaartverkoop via de kassa.

Vragen en opmerkingen
Neem contact met ons op via marketing@theatercastellum.nl. Wij zullen uw vraag zo spoedig mogelijk beantwoorden.

TONEELHIJSINSTALLATIE CASTELLUM VEILIG EN RUIMSCHOOTS BINNEN BUDGET GEREVISEERD

De afgelopen tijd is de toneelhijsinstallatie van Theater Castellum grondig gereviseerd.

Lees verder

Het gaat om het besturingssysteem van de zogenaamde trekkenwand. Hiermee worden tijdens voorstellingen decorstukken op hun plek gehesen. Door de revisie kan het Alphense theater een ruim theateraanbod blijven aanbieden. Sinds september is de verbeterde toneelhijsinstallatie in gebruik, na een ingebruiknamekeuring door Liftinstituut. Op 1 februari bleek bij de officiële opleverkeuring alles keurig in orde en dus heeft Castellum weer een helemaal veilige en complete hijsinstallatie. Ook financieel is de revisie uitstekend verlopen. De totale post “onvoorzien” hoefde niet aangesproken te worden. Na afronding van de werkzaamheden is de installatie in zijn geheel, ook de oudere mechanische delen, gecertificeerd op basis van de modernste veiligheidsrichtlijnen.

Gebruik uw Spotjes voor leuke extra's!

Castellum kan niet zonder haar vele, trouwe theaterbezoekers. Daarom kunt u bij ons sparen voor mooie extra’s. Voor iedere € 10,- die u aan theaterkaarten besteedt, ontvangt u automatisch een (digitaal) Spotje.

Lees verder

U kunt uw Spotjes eenvoudig inzetten voor bijvoorbeeld een Nablijvertje.U kunt uw Nablijvertje reserveren bij het kopen van de kaarten. Heeft u uw kaarten al in huis? Dan kunt u uw Nablijvertje, tijdens openingstijden, reserveren via de kassa.

Weten hoeveel u gespaard heeft? Het aantal gespaarde Spotjes vindt u terug op uw reserveringsbevestiging en op uw eigen ‘Mijn Castellum’-account op onze site. Spotjes blijven geldig; u hoeft ze dus niet meteen te verzilveren.

Twitter