Info start verkoop 18-19

De programmering is rond, de seizoensbrochure in de maak en dus komt de start van de kaartverkoop dichtbij. Graag informeren wij u over de belangrijkste data die u, als theaterliefhebber, zeker in uw agenda moet schrijven.
Nieuwe programma online.Nieuwe programma online
Vanaf woensdag 9 mei 10.00 uur zijn alle voorstellingen van het nieuwe seizoen op onze website zichtbaar. Let op: deze kunt u dan nog niet reserveren! Tip: Check vooraf uw wachtwoord.

Nieuwe theatergids
Bij velen van u valt de theatergids vanaf vrijdag 11 mei op de mat. U kunt vanaf dat moment ook de brochure ophalen tijdens de openingstijden van onze kassa.

Seizoenspresentatie
maandag 14 mei – 20.00 uur

Op deze feestelijke avond nemen wij u mee door het programma en krijgt u tips welke voorstellingen u echt niet mag missen. U kunt bovendien genieten van verschillende artiesten die voorproefjes komen geven van hun voorstellingen. Tijdens deze avond zijn er optredens van verschillende artiesten waaronder cabarettalent Kiki Schippers en theatercoryfee Bram van der Vlugt.
CastellumVrienden kunnen online gratis een kaart bestellen voor deze avond. Reguliere kaarten zijn ook online te koop en kosten € 7,50.

Vanaf maandag 14 mei – na afloop seizoenspresentatie
VIPS (de nieuwe naam voor CastellumVriend) voor het seizoen 2018/2019 kunnen direct na afloop van de presentatie beginnen met online reserveren.

Vanaf zaterdag 19 mei - 10.00 uur
Start vrije kaartverkoop via de website.

Vanaf zaterdag 19 mei - 11.00 uur
Start vrije kaartverkoop via de kassa.

Vragen en opmerkingen
Neem contact met ons op via marketing@theatercastellum.nl. Wij zullen uw vraag zo spoedig mogelijk beantwoorden.

Kerstprogramma bioscoop

Wanneer staat het kerstprogramma online?

Lees verder


Tijdens de kerstvakantie van zaterdag 22 december 2018 t/m zondag 6 januari 2019 is onze bioscoop natuurlijk weer alle dagen vanaf 10.30 uur tot aanvang laatste avondfilm geopend!

Op feestdagen gelden aangepaste openingstijden:

Eerste Kerstdag, 25 december: 14.30 tot 16.00 uur
Tweede Kerstdag, 26 december: 13.00 tot 16.30 uur en 18.00 uur tot aanvang laatste film
Oudejaarsdag, 31 december: 10.30 tot 14.30 uur
Nieuwjaarsdag, 1 januari: 14.30 tot 16.00 uur en van 18.00 – 19.30 uur


Het programma voor de kerstvakantie verschijnt op de volgende dagen, aan het einde van de middag, op onze website:

Maandag 17 december: het programma van 20 t/m 26 december
Woensdag 19 december: het programma van 27 december t/m 2 januari
Dinsdag 27 december: het programma van 3 t/m 9 januari

Kaartjes koopt u natuurlijk het snelst via onze website www.theatercastellum.nl!

“Castellum meer dan een theater alleen”

Begin 2018 heeft de gemeenteraad besloten om Castellum te transformeren naar een multifunctioneel gebouw waarin naast het theater en de bioscoop ook culturele, maatschappelijke en economische activiteiten plaatsvinden. In de afgelopen maanden zijn Castellum B.V., architecten, potentiële partners en de gemeente druk bezig geweest om die toekomstvisie uit te werken. Dit heeft in de afgelopen maanden een hoop informatie opgeleverd.

Lees verder

Onder andere op het gebied van de mogelijke horeca-exploitatie, levensvatbaarheid van de bioscoop en wensen van potentiële partners zijn veel zaken duidelijk geworden. Ook is er een conceptontwerp voor de verbouwing opgesteld. Gebleken is dat er aanvullende keuzes nodig zijn om te kunnen komen tot een definitief ontwerp. Een andere belangrijke ontwikkeling, die niet was voorzien, is dat het nieuwe College heeft bepaald dat er een Cultuurvisie wordt ontwikkeld.Deze visie gaat in de komende maanden richting geven aan een culturele agenda en zal onder andere leiden tot herijkte inzichten en uitspraken over Cultuur in Alphen aan den Rijn en de wijze waarop het gemeentelijk vastgoed dit kan ondersteunen.

Fasering
Het college stelt voor om het onderhoud en de verbouwing van Castellum te faseren. Dit betekent dat het onderhoud dat noodzakelijk is voor de veiligheid van de bezoekers en de bedrijfsvoering van Castellum B.V. in 2019 wordt uitgevoerd. De verbouwing volgt een jaar later. Deze fasering maakt het mogelijk om de inzichten uit de binnenkort op te stellen cultuurvisie en de economische uitgangspunten mee te kunnen nemen, zodat er een optimale invulling van Castellum komt.

Kosten
De noodzakelijke onderhoudskosten bedragen tot en met 2020 circa 3 miljoen euro. Er is dekking voor 2 miljoen euro binnen de huidige onderhoudskredieten. Er wordt een eenmalig krediet van 1 miljoen euro aan de raad gevraagd om het noodzakelijke onderhoud volledig te kunnen uitvoeren. Wat de meerkosten voor de eventuele verbouwing worden, is nog niet bekend. In ieder geval moet rekening worden gehouden met onder andere een (landelijke) stijging van de bouwkosten van 7,5 tot 8,5% op jaarbasis en doorlopende projectkosten.

Kaartverkoop Theaterweekend is gestart!

DRIE DAGEN VOORSTELLINGEN VOOR EEN TIENTJE*
Weet u eigenlijk wel hoe leuk, bijzonder, verrassend, ontroerend en fantastisch Castellum is? Dat ontdekt u allemaal tijdens het allerleukste weekend van het jaar: het Theaterweekend! Ook dit jaar organiseren wij in alle hoeken en gaten van het theater bijzondere activiteiten.

Lees verder

In het Nationaal Theaterweekend kun je kiezen uit maar liefst maar liefst 4 voorstellingen die voor een tientje* worden aangeboden.
Gedurende dit weekend is er ook een uitgebreid randprogramma, waarover binnenkort meer!

25 januari 2019 | Rabozaal | Nashville Night: The Road To Bluebird Café | Ga terug in de tijd op een avond vol Country en Americana in The Bluebird Café!
26 januari 2019 | Fonds Alphenzaal | Vuile Huichelaar |Lekker meeblèren in een zaal vol vrouwen…
26 januari 2019 | Rabozaal | Op Sterk Water |…En parkeer je man bij deze hilarische improvisatiecabaretgroep!
27 januari 2019 | Fonds Alphenzaal | Raak! |Er komt een leuke meidengroep, dat is zeker niet mis!
Op zondag 27 januari 2019 openen wij de deuren voor een Open Huis met heel veel activiteiten!


* u betaalt € 10,- voor uw kaartje en € 3,- voor uw (pauze)drankje en garderobe de totaalprijs van een theaterweekendkaartje is ​€ 13,-

Enquête over popmuziek in Groot Alphen

Wij willen graag weten wat de behoeften zijn van Alphenaren op het gebied van popmuziek. Vul de enquête in en laat je mening horen!

Lees verder

De gemeente Alphen aan den Rijn en Parkvilla, theater Castellum en De Nieuwe Muziekschool zijn bezig om de mogelijkheden voor een nieuwe plek of faciliteiten voor popmuziek te creëren binnen de gemeente.

Om in te spelen op wensen en behoeften van de inwoners van de gemeente Alphen aan den Rijn in zowel Boskoop, Aarlanderveen, Benthuizen, Hazerswoude-Dorp, Hazerswoude-Rijndijk, Koudekerk aan den Rijn, Zwammerdam en Alphen aan den Rijn wordt via deze enquête geïnventariseerd wat inwoners willen en nodig hebben.

De enquête is via deze link in te vullen.

Ook popcorn en drankje voor bios koop je makkelijk, snel en veilig online

Castellum is overgegaan op een volledig ‘cashless’ betaalsysteem. Deze overgang houdt in dat uw theater- & cinemakaarten bij het bespreekbureau en uw eten en drinken aan de bar en in de snoephoek niet meer met contant geld betaald kunnen worden.

Lees verder

U kunt overal contactloos betalen of pinnen. Wilt u liever niet dat uw kinderen bij een bezoek aan de bioscoop een pinpas gebruiken, dan kunt u bij het online kopen van de bioscoopkaartjes ook meteen popcorn en een drankje aanschaffen. De combi's verschijnen in het bestelproces nadat u uw plaatsen in de plattegrond heeft geselecteerd. Kiest u de Family deal dan betaald u €20, i.p.v. €26, deze deal is ook in de bioscoopfoyer te koop.

De eerste succesvolle premiéres van dit seizoen

De afgelopen weken zijn de eerste voorstellingen alweer in première gegaan! Voorstellingen als Vette Pech! en Driving Miss Daisy zijn onwijs goed ontvangen.

Lees verder

Driving Miss Daisy
Een andere voorstelling die afgelopen zondag in première ging, is Driving Miss Daisy met Anne Wil Blankers. In dit prachtige drama draait het om een bijzondere vriendschap tussen de joodse Miss Daisy en haar donkere chauffeur.

"Dit theaterjuweel, geregisseerd door Agaath Witteman, munt uit door ontroerende details." - NRC ****

Bestel hier uw kaarten voor Driving Miss Daisy.

Paul de Leeuw - Vette Pech!
Paul de Leeuw is al een week eerder in première gegaan, op 15 september. Zijn nieuwe solovoorstelling is nu al een groot succes.

"In Vette pech! is Paul de Leeuw de gezellige kletsmajoor die we ook uit zijn televisieshows kennen." - NRC ***

"Hij kan alle registers bespelen en vult met gemak in zijn eentje het toneel." - de Volkskrant ***

"Hij kan alle registers bespelen en vult met gemak in zijn eentje het toneel." - Theaterkrant ***

Bestel hier uw kaarten voor Paul de Leeuw.

MAMMA MIA 2 Here we go again!

'Gimme! Gimme! Gimme!', 'Dancing Queen' en Voulez-vous'. Liedjes die we feilloos mee kunnen zingen.

Lees verder

En dat hebben we dan ook uit volle borst gedaan toen 'Mamma Mia' op Moederdag bij ons draaide. Je kunt alvast gaan oefenen op de liedjes van Abba, zodat jij weer uit volle borst mee kunt zingen. 'Mamma Mia 2: Here we go again' is namelijk vanaf woensdag 18 juli bij ons te zien!

VIER DE ZOMER IN CASTELLUM!

Nog een paar dagen en dan barst in Alphen de zomervakantie in alle hevigheid los! Geen school, dus lange dagen om leuke dingen te doen. Naar de bios bijvoorbeeld, want daar is het lekker koel als het heet is en droog als het regent.

Lees verder

Bovendien zijn er in juli en augustus veel goede films in de bioscoop te zien. Of je nu houdt van superhelden, actie, oorlog of musical je kunt de hele zomer in Castellum terecht. Zo gaat de zomerhit 'Mamma Mia 2' spelen, kun je ‘waf’ op avontuur met 'Show Dogs' en draaien 'Incredibles 2' en 'Jurassic World - Fallen Kingdom’ ook nog. Vanaf 14 juli draaien er ook in de grote zaal van Castellum films. Je kunt dus elke dag genieten van de beste films! Al deze blockbusters zie je het goedkoopst in Castellum. Je kunt al kaarten kopen vanaf € 6,50 en ga je met de familie, dan heb je vanaf €26,00 al een Familieticket.

NIEUWE NAAM HOOFDSPONSOR

Het VSB Fonds Alphen aan den Rijn gaat verder onder een nieuwe naam: FONDS ALPHEN en omstreken.

Lees verder

Het fonds, dat maatschappelijke initiatieven in Alphen en omgeving steunt, zegt tot de wijziging te komen omdat de huidige naam vaak verward wordt met fondsen die ook VSB in hun naam dragen. Vanaf heden is onze grote zaal omgedoopt tot Fonds Alphenzaal.

De kaartverkoop is gestart!

De online kaartverkoop is gestart!

Heeft u problemen met het bestellen van kaarten? Neem tijdens de openingstijden van de kassa contact met ons op via telefoonnummer 0172-429292.

Lees verder

Dit zijn de openingstijden van onze kassa en onze bereikbaarheid tijdens het Pinksterweekend.

Zaterdag: van 13:00 tot 16:30 en van 18:00 tot 22:00 uur
Zondag (1e Pinksterdag): van 13:00 tot 16:30 en van 18:00 tot 22:00 uur
Maandag (2e Pinksterdag): van 13:00 tot 16:30 uur en van 18:30 tot 20:30 uur
Dinsdag: van 18:45 tot 20:00 uur

TONEELHIJSINSTALLATIE CASTELLUM VEILIG EN RUIMSCHOOTS BINNEN BUDGET GEREVISEERD

De afgelopen tijd is de toneelhijsinstallatie van Theater Castellum grondig gereviseerd.

Lees verder

Het gaat om het besturingssysteem van de zogenaamde trekkenwand. Hiermee worden tijdens voorstellingen decorstukken op hun plek gehesen. Door de revisie kan het Alphense theater een ruim theateraanbod blijven aanbieden. Sinds september is de verbeterde toneelhijsinstallatie in gebruik, na een ingebruiknamekeuring door Liftinstituut. Op 1 februari bleek bij de officiële opleverkeuring alles keurig in orde en dus heeft Castellum weer een helemaal veilige en complete hijsinstallatie. Ook financieel is de revisie uitstekend verlopen. De totale post “onvoorzien” hoefde niet aangesproken te worden. Na afronding van de werkzaamheden is de installatie in zijn geheel, ook de oudere mechanische delen, gecertificeerd op basis van de modernste veiligheidsrichtlijnen.

Gebruik uw Spotjes voor leuke extra's!

Castellum kan niet zonder haar vele, trouwe theaterbezoekers. Daarom kunt u bij ons sparen voor mooie extra’s. Voor iedere € 10,- die u aan theaterkaarten besteedt, ontvangt u automatisch een (digitaal) Spotje.

Lees verder

U kunt uw Spotjes eenvoudig inzetten voor bijvoorbeeld een Nablijvertje.U kunt uw Nablijvertje reserveren bij het kopen van de kaarten. Heeft u uw kaarten al in huis? Dan kunt u uw Nablijvertje, tijdens openingstijden, reserveren via de kassa.

Weten hoeveel u gespaard heeft? Het aantal gespaarde Spotjes vindt u terug op uw reserveringsbevestiging en op uw eigen ‘Mijn Castellum’-account op onze site. Spotjes blijven geldig; u hoeft ze dus niet meteen te verzilveren.

Twitter