Bestel online en ga goedkoper naar de film!

Vanaf 1 september heeft Castellum de prijzen voor de bioscoop aangepast, hierdoor is het extra voordelig om online kaarten te bestellen voor alle films uit het aanbod.

Volwassen kunnen al voor € 9,50 naar de film en kinderen al vanaf € 6,50. Zo kan iedereen genieten van de beste films voor de beste prijs en vanaf de beste plaats. Via theatercastellum.nl is het mogelijk om online zelf plaatsen uit te kiezen.

Geen nekloge meer
Met de komst van de nieuwe stoelen heeft Castellum geïnvesteerd in meer zitcomfort voor alle bezoekers. Zo zijn alle stoelen breder en is er meer beenruimte. Sinds de verbouwing zitten bezoekers op de eerste rijen ook niet meer in de 'nekloge', zoals dat heet. Er is voldoende afstand tot het scherm, waar je ook zit. Bovendien staan er op de eerste rij recliners. Bij deze luxe relaxstoelen zijn zowel de zitting als de rugleuning verstelbaar.

* De online korting is alleen van toepassing op reguliere tickets

Op Frozen Saturday bevriest Elsa Castellum!

Op zaterdag 23 november heeft Elsa leuke prijzen bevroren! Wie slim is, kan ze ontdooien en wint!

Lees verder

Vanaf 20 november draait Frozen 2 in Castellum en daarom komt op 23 november van 13:00-16:00 uur Elsa langs om van alles te bevriezen!

Zo zijn er verschillende filmkaartjes, popcornvouchers en andere leuke dingen verstopt in ijsblokken. Weet jij hoe ze te ontdooien? Dan win je!

Hoe werkt het?
Op het Rijnplein staan verschillende ijsblokken met een leuke inhoud! Als jij de inhoud te pakken weet te krijgen, mag je hem houden! Maar hoe zorg je ervoor dat je door dat ijsblok heenkomt...

Vanaf oktober 2020 een geheel vernieuwd Castellum!

Goed nieuws voor alle bezoekers van Castellum. Het college van B&W heeft besloten dat Castellum komende zomer verbouwd wordt. Op 12 december beslist de gemeenteraad nog over de verbouwingsplannen. Bij een positief besluit kunnen wij u vanaf half oktober 2020 ontvangen in een verbouwd Castellum.

Lees verder

Als op 17 oktober de gemeenteraad positief beslist, worden vanaf juni 2020 onder andere de publieksruimtes van ons theater verbeterd. De verbouwing vindt plaats van juni t/m half oktober. Er is gekozen voor de zomer, omdat er in deze periode de minste activiteiten in het gebouw plaatsvinden. Na de opening is Castellum niet alleen een inspirerende ontmoetingsplaats voor de meer dan 150.000 bezoekers die er film- en theatervoorstellingen bezoeken, maar ook de ideale locatie voor evenementen en congressen.

Persbericht Gemeente Alphen aan den Rijn / 18 september 2019:

Verbouwing Castellum start in 2020
In 2020 start de verbouwing van theater Castellum. Vanwege de verbouwing sluit het theater volgend jaar van juni tot en met oktober tijdelijk zijn deuren.

Noodzakelijk onderhoud en aanpassingen die het gebouw verbeteren, versterken de culturele functie van Castellum en verhogen de waarde van het gebouw. Na de verbouwing kan ook lokale omroep Studio Alphen en mogelijk StreetliveTV zijn intrek nemen.

Een behoefte- en haalbaarheidsonderzoek wordt uitgevoerd naar een fysiek poppodium. De wens om een poppodium in het verbouwde theater te realiseren, is naar voren gekomen in het participatietraject voor de Cultuurvisie. Ook wordt onderzoek gedaan op welke manier geïnteresseerde ondernemers, exploitanten of investeerders betrokken kunnen worden bij de toekomstige exploitatie van het pand. Daarbij is de voorwaarde dat de theater- en bioscoopfunctie behouden blijft. Dit onderzoek en de uitkomsten daarvan hebben geen gevolgen voor de bedrijfsvoering, of reserveringen en verhuringen van het theater.

Downton Abbey in premiere in theaterzaal Castellum

Normaal gesproken gaat in de Fonds Alphenzaal van Castellum het doek op voor toneelgrootheden als Anne Will Blankers en Bram van der Vlugt. Donderdag schuift het adellijk blauwe toneeldoek opzij voor de langverwachte filmpremière van Downton Abbey.

Lees verder

Na een lange stilte rondom het wel en wee van de adellijke familie Crawley en haar personeel komt er met deze speelfilm voor de fans een eind aan het wachten. Kaarten kunnen vanaf nu hier besteld worden.

Na het einde van de populaire serie Downton Abbey, vielen de fans in een zwart gat. Vier jaar na de laatste aflevering is de familie Crawley met haar personeel dan eindelijk weer terug. Met de film keren ook de bekende gezichten terug naar het beroemde landgoed. Zo zijn Maggie Smith, Hugh Bonneville en Elizabeth McGovern ook op het grote scherm te zien. Daarnaast schittert ook Jim Carter weer in de rol van de gepensioneerde butler Carson. Hij keert voor eenmaal terug in huize Downton Abbey nadat bekend is geworden dat er onverwachts hoog bezoek komt. De koning en koningin van Engeland komen namelijk langs. Het verhaal speelt zich af in 1927, een paar jaar na het einde van de tv-serie.

De kaartverkoop is gestart

Bestel nu uw kaarten voor seizoen 2019/2020!

Lees verder

Maandag 13 mei vierde Castellum met een feestelijke previewavond de lancering van haar nieuwe seizoen. Het publiek genoot in een uitverkochte Rabozaal van vele live voorproefjes, vernam als eerste dat grote namen als Plien & Bianca, Danny Vera, Bert Visscher en Robèrt van Beckhoven vanaf september hun opwachting maken in het Alphense theater. Zaterdag 18 mei ging de online kaartverkoop via www.theatercastellum.nl van start. Dan kunnen ook kaarten gekocht worden voor Patrick Laureij. Deze populaire cabaretier was vorig jaar binnen 7 minuten uitverkocht en komt nog een keer terug.

Seizoen 2019-2020 staat voor de deur!

Hier vindt u belangrijke informatie met betrekking tot seizoen 2019-2020.

Lees verder

Seizoen 2019-2020 gaat bijna beginnen! Heeft u uw kaarten al gekocht?

Heeft u Spotjes gespaard?
Bij bestellingen voor seizoen 2019-2020 spaart u geen Spotjes meer. U kunt uw Spotjes nog wel inleveren. Gedurende het seizoen bieden wij verschillende acties aan waar u uw Spotjes voor kunt gebruiken.

Het aantal gespaarde Spotjes vindt u terug op uw reserveringsbevestiging en op uw eigen ‘Mijn Castellum’-account op onze site.

Meimaand toneelmaand in Castellum

In mei is het toneelmaand in Castellum! De grootste acteurs van Nederland reizen af naar Alphen aan den Rijn om het publiek bejubelde voorstellingen te laten zien.

Lees verder

Op zondag 12 mei geeft Maarten Spanjer een kijkje in de acteurkeuken. Met Amsterdamse humor en aangeboren zelfspot laat hij u op frisse wijze anders tegen de dingen aankijken.

Casablanca is een echte Hollywood-klassieker. De in 1942 uitgebrachte romantische dramafilm speelt zich af gedurende de Tweede Wereldoorlog, met twee gedoemde geliefden in de hoofdrol. Opvrijdag 17 mei is de met vijf sterren bekroonde theaterbewerking in Alphen te zien.

Het grote publiek kent hem uit Flikken Maastricht, maar Victor Reinier triomfeert ook op toneel. Speciaal voor hem schreef Flip Broekman ‘Een Goed Mens’. Naast Victor is theatercoryfee Jules Croiset te zien. De voorstelling werd in de pers unaniem lovend ontvangen en is op dinsdag 28 mei te zien.

Castellum sluit het toneelseizoen op woensdag 29 mei af met een absolute buitenkans. Het duo Jack Wouterse en Arjan Ederveen keert terug! Na het enorme succes vanWalden komen de mannen nu met de opvolger, simpelweg Zin. De twee rasartiesten schotelen ons opnieuw een bonte stoet aan personages voor.

Succesvol Theaterweekend 2019

Ruim 1000 bezoekers bezochten afgelopen weekend Castellum voor een tientje.

Lees verder

Daarnaast heeft Castellum een groep kinderen van de voedselbank uitgenodigd om zondag naar de voorstelling van Raak! te komen. Zij mochten samen met de andere kinderen ook deelnemen aan het randprogramma, dat bestond uit een dansworkshop, beautyplein, cupcakes versieren en een meet & greet met Raak!.

Kindertheaterdirecteur Kayleigh mocht Raak! ontvangen op de rode loper. Vrijdagavond was een muzikale avond met Nashville Night en een afterparty met singer/songwriter Sabien Bouw. Zaterdag mochten de dames keihard meezingen met Vuile Huichelaar en konden de mannen lachen om Op Sterk Water. Ook deze avond werd afgesloten door een singer/songwriter, ditmaal onze eigen Delise. Zij staat op vrijdag 31 mei in ons Muziekcafé.

Kindertheaterdirecteur ontvangt Raak! op de rode loper

De achtjarige Kayleigh Baars uit Nieuwkoop mag zich op zondag 27 januari een middag lang de baas van het theater in Alphen aan den Rijn noemen.

Lees verder

Uit meer dan 250 aanmeldingen koos Castellum een nieuwe kindertheaterdirecteur. De achtjarige Kayleigh Baars uit Nieuwkoop mag zich op zondag 27 januari een middag lang de baas van het theater in Alphen aan den Rijn noemen. Samen met haar persoonlijk assistent Sanne van Egmond gaat Kayleigh ervoor zorgen dat alles die dag op rolletjes loopt en dat Alphenaren kunnen genieten van een feestelijk gratis Open Huis.

Vanaf twaalf uur bruist het komende zondag van de activiteiten in het hele pand aan het Rijnplein. Kinderen kunnen dansen, knutselen, op de foto als een echte ster en geschminkt worden. Bovendien worden er die middag om vier uur ook rondleidingen door het theatergebouw gegeven.

Om 12.30 uur heeft de kindertheaterdirecteur een bijzondere en belangrijke taak. Op de rode loper voor het gebouw ontvangt zij samen met het publiek de populaire meidengroep Raak!. De RTL-Telekidssterren arriveren in een glamourous auto en maken een stralende entree voor de spetterende en magische voorstelling die het drietal in de Fonds Alphenzaal speelt. Voor de voorstelling ‘Het Betoverende Sprookjesbal’ om 14.00 uur zijn nog enkele kaarten beschikbaar.

“Castellum meer dan een theater alleen”

Begin 2018 heeft de gemeenteraad besloten om Castellum te transformeren naar een multifunctioneel gebouw waarin naast het theater en de bioscoop ook culturele, maatschappelijke en economische activiteiten plaatsvinden. In de afgelopen maanden zijn Castellum B.V., architecten, potentiële partners en de gemeente druk bezig geweest om die toekomstvisie uit te werken. Dit heeft in de afgelopen maanden een hoop informatie opgeleverd.

Lees verder

Onder andere op het gebied van de mogelijke horeca-exploitatie, levensvatbaarheid van de bioscoop en wensen van potentiële partners zijn veel zaken duidelijk geworden. Ook is er een conceptontwerp voor de verbouwing opgesteld. Gebleken is dat er aanvullende keuzes nodig zijn om te kunnen komen tot een definitief ontwerp. Een andere belangrijke ontwikkeling, die niet was voorzien, is dat het nieuwe College heeft bepaald dat er een Cultuurvisie wordt ontwikkeld.Deze visie gaat in de komende maanden richting geven aan een culturele agenda en zal onder andere leiden tot herijkte inzichten en uitspraken over Cultuur in Alphen aan den Rijn en de wijze waarop het gemeentelijk vastgoed dit kan ondersteunen.

Fasering
Het college stelt voor om het onderhoud en de verbouwing van Castellum te faseren. Dit betekent dat het onderhoud dat noodzakelijk is voor de veiligheid van de bezoekers en de bedrijfsvoering van Castellum B.V. in 2019 wordt uitgevoerd. De verbouwing volgt een jaar later. Deze fasering maakt het mogelijk om de inzichten uit de binnenkort op te stellen cultuurvisie en de economische uitgangspunten mee te kunnen nemen, zodat er een optimale invulling van Castellum komt.

Kosten
De noodzakelijke onderhoudskosten bedragen tot en met 2020 circa 3 miljoen euro. Er is dekking voor 2 miljoen euro binnen de huidige onderhoudskredieten. Er wordt een eenmalig krediet van 1 miljoen euro aan de raad gevraagd om het noodzakelijke onderhoud volledig te kunnen uitvoeren. Wat de meerkosten voor de eventuele verbouwing worden, is nog niet bekend. In ieder geval moet rekening worden gehouden met onder andere een (landelijke) stijging van de bouwkosten van 7,5 tot 8,5% op jaarbasis en doorlopende projectkosten.

Enquête over popmuziek in Groot Alphen

Wij willen graag weten wat de behoeften zijn van Alphenaren op het gebied van popmuziek. Vul de enquête in en laat je mening horen!

Lees verder

De gemeente Alphen aan den Rijn en Parkvilla, theater Castellum en De Nieuwe Muziekschool zijn bezig om de mogelijkheden voor een nieuwe plek of faciliteiten voor popmuziek te creëren binnen de gemeente.

Om in te spelen op wensen en behoeften van de inwoners van de gemeente Alphen aan den Rijn in zowel Boskoop, Aarlanderveen, Benthuizen, Hazerswoude-Dorp, Hazerswoude-Rijndijk, Koudekerk aan den Rijn, Zwammerdam en Alphen aan den Rijn wordt via deze enquête geïnventariseerd wat inwoners willen en nodig hebben.

De enquête is via deze link in te vullen.

Ook popcorn en drankje voor bios koop je makkelijk, snel en veilig online

Castellum is overgegaan op een volledig ‘cashless’ betaalsysteem. Deze overgang houdt in dat uw theater- & cinemakaarten bij het bespreekbureau en uw eten en drinken aan de bar en in de snoephoek niet meer met contant geld betaald kunnen worden.

Lees verder

U kunt overal contactloos betalen of pinnen. Wilt u liever niet dat uw kinderen bij een bezoek aan de bioscoop een pinpas gebruiken, dan kunt u bij het online kopen van de bioscoopkaartjes ook meteen popcorn en een drankje aanschaffen. De combi's verschijnen in het bestelproces nadat u uw plaatsen in de plattegrond heeft geselecteerd. Kiest u de Family deal dan betaald u €22, i.p.v. €27,80, deze deal is ook in de bioscoopfoyer te koop.

De eerste succesvolle premiéres van dit seizoen

De afgelopen weken zijn de eerste voorstellingen alweer in première gegaan! Voorstellingen als Vette Pech! en Driving Miss Daisy zijn onwijs goed ontvangen.

Lees verder

Driving Miss Daisy
Een andere voorstelling die afgelopen zondag in première ging, is Driving Miss Daisy met Anne Wil Blankers. In dit prachtige drama draait het om een bijzondere vriendschap tussen de joodse Miss Daisy en haar donkere chauffeur.

"Dit theaterjuweel, geregisseerd door Agaath Witteman, munt uit door ontroerende details." - NRC ****

Bestel hier uw kaarten voor Driving Miss Daisy.

Paul de Leeuw - Vette Pech!
Paul de Leeuw is al een week eerder in première gegaan, op 15 september. Zijn nieuwe solovoorstelling is nu al een groot succes.

"In Vette pech! is Paul de Leeuw de gezellige kletsmajoor die we ook uit zijn televisieshows kennen." - NRC ***

"Hij kan alle registers bespelen en vult met gemak in zijn eentje het toneel." - de Volkskrant ***

"Hij kan alle registers bespelen en vult met gemak in zijn eentje het toneel." - Theaterkrant ***

Bestel hier uw kaarten voor Paul de Leeuw.

Een dik boek gaat open dit Nieuwjaar

Open Podium Alphen (OPA)is de gelegenheid voor schrijvers, dichters en liedjeszangers om zich te laten horen. De stadstroubadour van Gouda presenteert de roman “De Annalen van Gamor” van Kaj Elhorst en verder ontdek je op deze zondagmiddag in theater Castellum veel nieuws. Je kunt er schrijvers, dichters en liedjeszangers horen en ontmoeten. Deze keer komen de auteurs uit alle delen van Zuid-Holland, natuurlijk zijn er ook deelnemers uit Alphen aan den Rijn. De deur gaat open om 19.30 en er is vrije inloop. Mis deze sfeervolle zondagmiddag niet!

20 januari, vanaf 13.30 uur, Rijnzaal. Reserveren niet nodig. Vrije toegang

Lees verder

Open Podium Alphen (OPA)is de gelegenheid voor schrijvers, dichters en liedjeszangers om zich te laten horen. De stadstroubadour van Gouda presenteert de roman “De Annalen van Gamor” van Kaj Elhorst en verder ontdek je op deze zondagmiddag in theater Castellum veel nieuws. Je kunt er schrijvers, dichters en liedjeszangers horen en ontmoeten. Deze keer komen de auteurs uit alle delen van Zuid-Holland, natuurlijk zijn er ook deelnemers uit Alphen aan den Rijn. De deur gaat open om 19.30 en er is vrije inloop. Mis deze sfeervolle zondagmiddag niet!

20 januari, vanaf 13.30 uur, Rijnzaal. Reserveren niet nodig. Vrije toegang

MAMMA MIA 2 Here we go again!

'Gimme! Gimme! Gimme!', 'Dancing Queen' en Voulez-vous'. Liedjes die we feilloos mee kunnen zingen.

Lees verder

En dat hebben we dan ook uit volle borst gedaan toen 'Mamma Mia' op Moederdag bij ons draaide. Je kunt alvast gaan oefenen op de liedjes van Abba, zodat jij weer uit volle borst mee kunt zingen. 'Mamma Mia 2: Here we go again' is namelijk vanaf woensdag 18 juli bij ons te zien!

VIER DE ZOMER IN CASTELLUM!

Nog een paar dagen en dan barst in Alphen de zomervakantie in alle hevigheid los! Geen school, dus lange dagen om leuke dingen te doen. Naar de bios bijvoorbeeld, want daar is het lekker koel als het heet is en droog als het regent.

Lees verder

Bovendien zijn er in juli en augustus veel goede films in de bioscoop te zien. Of je nu houdt van superhelden, actie, oorlog of musical je kunt de hele zomer in Castellum terecht. Zo gaat de zomerhit 'Mamma Mia 2' spelen, kun je ‘waf’ op avontuur met 'Show Dogs' en draaien 'Incredibles 2' en 'Jurassic World - Fallen Kingdom’ ook nog. Vanaf 14 juli draaien er ook in de grote zaal van Castellum films. Je kunt dus elke dag genieten van de beste films! Al deze blockbusters zie je het goedkoopst in Castellum. Je kunt al kaarten kopen vanaf € 6,50 en ga je met de familie, dan heb je vanaf €26,00 al een Familieticket.

NIEUWE NAAM HOOFDSPONSOR

Het VSB Fonds Alphen aan den Rijn gaat verder onder een nieuwe naam: FONDS ALPHEN en omstreken.

Lees verder

Het fonds, dat maatschappelijke initiatieven in Alphen en omgeving steunt, zegt tot de wijziging te komen omdat de huidige naam vaak verward wordt met fondsen die ook VSB in hun naam dragen. Vanaf heden is onze grote zaal omgedoopt tot Fonds Alphenzaal.

De kaartverkoop is gestart!

De online kaartverkoop is gestart!

Heeft u problemen met het bestellen van kaarten? Neem tijdens de openingstijden van de kassa contact met ons op via telefoonnummer 0172-429292.

Lees verder

Dit zijn de openingstijden van onze kassa en onze bereikbaarheid tijdens het Pinksterweekend.

Zaterdag: van 13:00 tot 16:30 en van 18:00 tot 22:00 uur
Zondag (1e Pinksterdag): van 13:00 tot 16:30 en van 18:00 tot 22:00 uur
Maandag (2e Pinksterdag): van 13:00 tot 16:30 uur en van 18:30 tot 20:30 uur
Dinsdag: van 18:45 tot 20:00 uur

Info start verkoop 18-19

De programmering is rond, de seizoensbrochure in de maak en dus komt de start van de kaartverkoop dichtbij. Graag informeren wij u over de belangrijkste data die u, als theaterliefhebber, zeker in uw agenda moet schrijven.
Nieuwe programma online.

Lees verderNieuwe programma online
Vanaf woensdag 9 mei 10.00 uur zijn alle voorstellingen van het nieuwe seizoen op onze website zichtbaar. Let op: deze kunt u dan nog niet reserveren! Tip: Check vooraf uw wachtwoord.

Nieuwe theatergids
Bij velen van u valt de theatergids vanaf vrijdag 11 mei op de mat. U kunt vanaf dat moment ook de brochure ophalen tijdens de openingstijden van onze kassa.

Seizoenspresentatie
maandag 14 mei – 20.00 uur

Op deze feestelijke avond nemen wij u mee door het programma en krijgt u tips welke voorstellingen u echt niet mag missen. U kunt bovendien genieten van verschillende artiesten die voorproefjes komen geven van hun voorstellingen. Tijdens deze avond zijn er optredens van verschillende artiesten waaronder cabarettalent Kiki Schippers en theatercoryfee Bram van der Vlugt.
CastellumVrienden kunnen online gratis een kaart bestellen voor deze avond. Reguliere kaarten zijn ook online te koop en kosten € 7,50.

Vanaf maandag 14 mei – na afloop seizoenspresentatie
VIPS (de nieuwe naam voor CastellumVriend) voor het seizoen 2018/2019 kunnen direct na afloop van de presentatie beginnen met online reserveren.

Vanaf zaterdag 19 mei - 10.00 uur
Start vrije kaartverkoop via de website.

Vanaf zaterdag 19 mei - 11.00 uur
Start vrije kaartverkoop via de kassa.

Vragen en opmerkingen
Neem contact met ons op via marketing@theatercastellum.nl. Wij zullen uw vraag zo spoedig mogelijk beantwoorden.

TONEELHIJSINSTALLATIE CASTELLUM VEILIG EN RUIMSCHOOTS BINNEN BUDGET GEREVISEERD

De afgelopen tijd is de toneelhijsinstallatie van Theater Castellum grondig gereviseerd.

Lees verder

Het gaat om het besturingssysteem van de zogenaamde trekkenwand. Hiermee worden tijdens voorstellingen decorstukken op hun plek gehesen. Door de revisie kan het Alphense theater een ruim theateraanbod blijven aanbieden. Sinds september is de verbeterde toneelhijsinstallatie in gebruik, na een ingebruiknamekeuring door Liftinstituut. Op 1 februari bleek bij de officiële opleverkeuring alles keurig in orde en dus heeft Castellum weer een helemaal veilige en complete hijsinstallatie. Ook financieel is de revisie uitstekend verlopen. De totale post “onvoorzien” hoefde niet aangesproken te worden. Na afronding van de werkzaamheden is de installatie in zijn geheel, ook de oudere mechanische delen, gecertificeerd op basis van de modernste veiligheidsrichtlijnen.

Twitter