DWDD-favorieten in Castellum

Ze zijn de favorieten van Matthijs van Nieuwkerk. Daarom zette hij ze, voordat hij stopt, nog even in de spotlight van De Wereld Draait Door: Jett Rebel en Her Majesty. In maart en april zijn deze DWDD-favorieten te zien in Castellum. Sinds de bekendmakingen in DWDD gaat de kaartverkoop razendsnel. Iedereen die deze muziekfanaten live in Alphen aan den Rijn wil zien doet er goed aan snel te reserveren via www.theatercastellum.nl

Lees verder

Jett speelt jouw verzoeknummer
Met alweer zijn derde solo theatertour blijft Jelte Tuinstra, alias Jett Rebel, op donderdag 9 april heel dicht bij zichzelf: een man en zijn muziek. Maar dan wel alle facetten van die muziek; eerlijk en puur, zonder opsmuk. Verwacht het onverwachte van deze alleskunner Jett Rebel. De Telegraaf vatte zijn vorige theatershow in één woord kernachtig samen: ‘Magisch’. Dat zal het ook nu ongetwijfeld zijn, zeker als Jett jouw verzoeknummer speelt. Kijk op www.theatercastellum.nl hoe je een verzoeknummer aanvraagt.

Her Majesty schrijft geschiedenis
Wat The Analogues overkwam met The Beatles gebeurde verleden jaar met de show van Her Majesty rond het iconische album van Crosby, Stills, Nash & Young. Stampvolle zalen, zalenvol gestamp. Het was van een ‘Bijna angstaanjagende perfectie.’ (de Volkskrant) En nu schrijft Her Majesty opnieuw geschiedenis. De geschiedenis van de countryrock, om precies te zijn. Vanaf de jaren zestig begonnen rockmuzikanten country-elementen aan hun muziek toe te voegen. Her Majesty, de band rond Bertolf Lentink en Jelle Paulusma, speelt op donderdag 5 maart onder meer werk van de pioniers zoals Bob Dylan, Gram Parsons en Gene Clark, countryrockhelden van een decennium later.

Bestel online en ga goedkoper naar de film!

Weet u dat het extra voordelig is om online kaarten te bestellen voor films? Volwassen kunnen al voor € 9,50 naar de film en kinderen al vanaf € 6,50. Zo kan iedereen genieten van de beste films voor de beste prijs en vanaf de beste plaats. Via theatercastellum.nl is het mogelijk om online zelf plaatsen uit te kiezen.

Lees verder

Geen nekloge meer
Met de komst van de nieuwe stoelen heeft Castellum geïnvesteerd in meer zitcomfort voor alle bezoekers. Zo zijn alle stoelen breder en is er meer beenruimte. Sinds de verbouwing zitten bezoekers op de eerste rijen ook niet meer in de 'nekloge', zoals dat heet. Er is voldoende afstand tot het scherm, waar je ook zit. Bovendien staan er op de eerste rij recliners. Bij deze luxe relaxstoelen zijn zowel de zitting als de rugleuning verstelbaar.

* De online korting is alleen van toepassing op reguliere tickets

Golden Globe winnaars te zien in Castellum

Zondag werden de Golden Globes uitgereikt en dus hees tout bekend Hollywood zich weer in smoking en avondjurk voor een van de leukste filmfeestjes van het jaar. Bovendien gelden de Globes als graadmeter voor de moeder aller filmprijzen: de Oscars! Castellum haalt deze week twee grote winnaars naar Alphen.

Lees verder

De Amerikaans-Britse oorlogsfilm 1917 van de Britse regisseur Sam Mendes heeft de Golden Globe voor beste film én beste regie gewonnen. 1917 vertelt het verhaal van twee Britse soldaten in de Eerste Wereldoorlog. Renée Zellweger won de Golden Globe voor beste actrice voor haar rol als Judy Garland in de biografische film Judy. Het was de eerste Golden Globe voor Zellweger, die in 2002 wel in de running was voor haar rol in Bridget Jones’s diary. Kaarten voor deze films zijn vanaf vandaag te bestellen.

Songfestivalsterren naar Castellum

Dinge Dong. Malle Molen, Hallelujah en Waterloo deze nummers zouden op donderdag 7 mei zomaar eens de revue in Castellum kunnen passeren. Vlak voordat de halve finales in Rotterdam van start gaan, strijkt het grote We LOVE Songfestival in ons theater neer.

Lees verder

Een unieke kans om samen met oud songfestivaldeelnemers alle grote hits van weleer mee te zingen én om samen met van SBS Shownnieuws bekende presentator en songfestivalkenner Koos van Plateringen de grote WeLoveSongfestival-quiz te spelen. Kaarten voor deze unieke avond zijn vanaf heden verkrijgbaar via www.theatercastellum.nl.

Songfestivalsterren
Koos van Plateringen neemt je mee op deze trip down memorylane, hij geeft een kijkje achter de schermen van het Eurovisie Songfestival en vertelt hilarische en bijzondere niet eerder vertelde anekdotes. ‘Het leukst aan het Songfestival vind ik dat iedereen helemaal zichzelf kan en mag zijn. Het maakt niet uit wie of wat je bent. Daarom organiseer ik deze avond. Dus kom langs en zing en dans mee!’, aldus Koos. De populaire presentator maakte vandaag de eerste namen van de line up bekend. Mandy Huydts (Alles heeft een ritme – 1986), Franklin Brown (De eerste keer- 1996), Marlayne Sahupala (One good reason – 1999) en Esther Hart (One more night – 2003) zullen worden begeleid door grote band met topmuzikanten. We LOVE Songfestival wordt een onvergetelijke avond vol medleys en songfestivalklassiekers!

Eerste Castellum Live bijna uitverkocht

Halleluja! Juichte het publiek in de popkerk. Paradiso waande zich in de hemel toen Flip Noorman er de songs van Leonard Cohen liet horen. Flip Noorman, dé rijzende ster in de poëtische Nederlandstalige muziek, opent het eerste seizoen van Castellum live met een bijna uitverkocht concert op vrijdag 10 januari.

Lees verder

Ook de overige concerten lopen goed. Zo zijn de concerten die Ruud Hermans en Danny Vera geven reeds uitverkocht. Voor de concerten die The Handsome Poets, Tim Knol en JB Meijers komen geven zijn nog wel kaarten verkrijgbaar via www.theatercastellum.nl.

Handsome Poets
Degene die Handsome Poets niet kennen hoeven alleen maar de eerste noten te horen en zullen het herkennen van de radio, TV, en diverse films met wel als hoogtepunt hun nummer Sky on Fire . Ook de optredens liegen er niet om: Pinkpop, Lowlands, Vrienden van Amstel, Concert at Sea en meer. Met inmiddels meer dan 500 optredens op de teller en met hun dansbare grooves, de frisse eighties sounds, de positieve vibes, zetten Handsome Poets in Castellum een energieke show neer. Voor het jublieumconcert dat de band op 23 januari is de kaartverkoop van start gegaan.

De kaartverkoop is gestart

Bestel nu uw kaarten voor seizoen 2019/2020!

Lees verder

Maandag 13 mei vierde Castellum met een feestelijke previewavond de lancering van haar nieuwe seizoen. Het publiek genoot in een uitverkochte Rabozaal van vele live voorproefjes, vernam als eerste dat grote namen als Plien & Bianca, Danny Vera, Bert Visscher en Robèrt van Beckhoven vanaf september hun opwachting maken in het Alphense theater. Zaterdag 18 mei ging de online kaartverkoop via www.theatercastellum.nl van start. Dan kunnen ook kaarten gekocht worden voor Patrick Laureij. Deze populaire cabaretier was vorig jaar binnen 7 minuten uitverkocht en komt nog een keer terug.

Seizoen 2019-2020 staat voor de deur!

Hier vindt u belangrijke informatie met betrekking tot seizoen 2019-2020.

Lees verder

Seizoen 2019-2020 gaat bijna beginnen! Heeft u uw kaarten al gekocht?

Heeft u Spotjes gespaard?
Bij bestellingen voor seizoen 2019-2020 spaart u geen Spotjes meer. U kunt uw Spotjes nog wel inleveren. Gedurende het seizoen bieden wij verschillende acties aan waar u uw Spotjes voor kunt gebruiken.

Het aantal gespaarde Spotjes vindt u terug op uw reserveringsbevestiging en op uw eigen ‘Mijn Castellum’-account op onze site.

Meimaand toneelmaand in Castellum

In mei is het toneelmaand in Castellum! De grootste acteurs van Nederland reizen af naar Alphen aan den Rijn om het publiek bejubelde voorstellingen te laten zien.

Lees verder

Op zondag 12 mei geeft Maarten Spanjer een kijkje in de acteurkeuken. Met Amsterdamse humor en aangeboren zelfspot laat hij u op frisse wijze anders tegen de dingen aankijken.

Casablanca is een echte Hollywood-klassieker. De in 1942 uitgebrachte romantische dramafilm speelt zich af gedurende de Tweede Wereldoorlog, met twee gedoemde geliefden in de hoofdrol. Opvrijdag 17 mei is de met vijf sterren bekroonde theaterbewerking in Alphen te zien.

Het grote publiek kent hem uit Flikken Maastricht, maar Victor Reinier triomfeert ook op toneel. Speciaal voor hem schreef Flip Broekman ‘Een Goed Mens’. Naast Victor is theatercoryfee Jules Croiset te zien. De voorstelling werd in de pers unaniem lovend ontvangen en is op dinsdag 28 mei te zien.

Castellum sluit het toneelseizoen op woensdag 29 mei af met een absolute buitenkans. Het duo Jack Wouterse en Arjan Ederveen keert terug! Na het enorme succes vanWalden komen de mannen nu met de opvolger, simpelweg Zin. De twee rasartiesten schotelen ons opnieuw een bonte stoet aan personages voor.

Succesvol Theaterweekend 2019

Ruim 1000 bezoekers bezochten afgelopen weekend Castellum voor een tientje.

Lees verder

Daarnaast heeft Castellum een groep kinderen van de voedselbank uitgenodigd om zondag naar de voorstelling van Raak! te komen. Zij mochten samen met de andere kinderen ook deelnemen aan het randprogramma, dat bestond uit een dansworkshop, beautyplein, cupcakes versieren en een meet & greet met Raak!.

Kindertheaterdirecteur Kayleigh mocht Raak! ontvangen op de rode loper. Vrijdagavond was een muzikale avond met Nashville Night en een afterparty met singer/songwriter Sabien Bouw. Zaterdag mochten de dames keihard meezingen met Vuile Huichelaar en konden de mannen lachen om Op Sterk Water. Ook deze avond werd afgesloten door een singer/songwriter, ditmaal onze eigen Delise. Zij staat op vrijdag 31 mei in ons Muziekcafé.

Kindertheaterdirecteur ontvangt Raak! op de rode loper

De achtjarige Kayleigh Baars uit Nieuwkoop mag zich op zondag 27 januari een middag lang de baas van het theater in Alphen aan den Rijn noemen.

Lees verder

Uit meer dan 250 aanmeldingen koos Castellum een nieuwe kindertheaterdirecteur. De achtjarige Kayleigh Baars uit Nieuwkoop mag zich op zondag 27 januari een middag lang de baas van het theater in Alphen aan den Rijn noemen. Samen met haar persoonlijk assistent Sanne van Egmond gaat Kayleigh ervoor zorgen dat alles die dag op rolletjes loopt en dat Alphenaren kunnen genieten van een feestelijk gratis Open Huis.

Vanaf twaalf uur bruist het komende zondag van de activiteiten in het hele pand aan het Rijnplein. Kinderen kunnen dansen, knutselen, op de foto als een echte ster en geschminkt worden. Bovendien worden er die middag om vier uur ook rondleidingen door het theatergebouw gegeven.

Om 12.30 uur heeft de kindertheaterdirecteur een bijzondere en belangrijke taak. Op de rode loper voor het gebouw ontvangt zij samen met het publiek de populaire meidengroep Raak!. De RTL-Telekidssterren arriveren in een glamourous auto en maken een stralende entree voor de spetterende en magische voorstelling die het drietal in de Fonds Alphenzaal speelt. Voor de voorstelling ‘Het Betoverende Sprookjesbal’ om 14.00 uur zijn nog enkele kaarten beschikbaar.

“Castellum meer dan een theater alleen”

Begin 2018 heeft de gemeenteraad besloten om Castellum te transformeren naar een multifunctioneel gebouw waarin naast het theater en de bioscoop ook culturele, maatschappelijke en economische activiteiten plaatsvinden. In de afgelopen maanden zijn Castellum B.V., architecten, potentiële partners en de gemeente druk bezig geweest om die toekomstvisie uit te werken. Dit heeft in de afgelopen maanden een hoop informatie opgeleverd.

Lees verder

Onder andere op het gebied van de mogelijke horeca-exploitatie, levensvatbaarheid van de bioscoop en wensen van potentiële partners zijn veel zaken duidelijk geworden. Ook is er een conceptontwerp voor de verbouwing opgesteld. Gebleken is dat er aanvullende keuzes nodig zijn om te kunnen komen tot een definitief ontwerp. Een andere belangrijke ontwikkeling, die niet was voorzien, is dat het nieuwe College heeft bepaald dat er een Cultuurvisie wordt ontwikkeld.Deze visie gaat in de komende maanden richting geven aan een culturele agenda en zal onder andere leiden tot herijkte inzichten en uitspraken over Cultuur in Alphen aan den Rijn en de wijze waarop het gemeentelijk vastgoed dit kan ondersteunen.

Fasering
Het college stelt voor om het onderhoud en de verbouwing van Castellum te faseren. Dit betekent dat het onderhoud dat noodzakelijk is voor de veiligheid van de bezoekers en de bedrijfsvoering van Castellum B.V. in 2019 wordt uitgevoerd. De verbouwing volgt een jaar later. Deze fasering maakt het mogelijk om de inzichten uit de binnenkort op te stellen cultuurvisie en de economische uitgangspunten mee te kunnen nemen, zodat er een optimale invulling van Castellum komt.

Kosten
De noodzakelijke onderhoudskosten bedragen tot en met 2020 circa 3 miljoen euro. Er is dekking voor 2 miljoen euro binnen de huidige onderhoudskredieten. Er wordt een eenmalig krediet van 1 miljoen euro aan de raad gevraagd om het noodzakelijke onderhoud volledig te kunnen uitvoeren. Wat de meerkosten voor de eventuele verbouwing worden, is nog niet bekend. In ieder geval moet rekening worden gehouden met onder andere een (landelijke) stijging van de bouwkosten van 7,5 tot 8,5% op jaarbasis en doorlopende projectkosten.

Enquête over popmuziek in Groot Alphen

Wij willen graag weten wat de behoeften zijn van Alphenaren op het gebied van popmuziek. Vul de enquête in en laat je mening horen!

Lees verder

De gemeente Alphen aan den Rijn en Parkvilla, theater Castellum en De Nieuwe Muziekschool zijn bezig om de mogelijkheden voor een nieuwe plek of faciliteiten voor popmuziek te creëren binnen de gemeente.

Om in te spelen op wensen en behoeften van de inwoners van de gemeente Alphen aan den Rijn in zowel Boskoop, Aarlanderveen, Benthuizen, Hazerswoude-Dorp, Hazerswoude-Rijndijk, Koudekerk aan den Rijn, Zwammerdam en Alphen aan den Rijn wordt via deze enquête geïnventariseerd wat inwoners willen en nodig hebben.

De enquête is via deze link in te vullen.

Ook popcorn en drankje voor bios koop je makkelijk, snel en veilig online

Castellum is overgegaan op een volledig ‘cashless’ betaalsysteem. Deze overgang houdt in dat uw theater- & cinemakaarten bij het bespreekbureau en uw eten en drinken aan de bar en in de snoephoek niet meer met contant geld betaald kunnen worden.

Lees verder

U kunt overal contactloos betalen of pinnen. Wilt u liever niet dat uw kinderen bij een bezoek aan de bioscoop een pinpas gebruiken, dan kunt u bij het online kopen van de bioscoopkaartjes ook meteen popcorn en een drankje aanschaffen. De combi's verschijnen in het bestelproces nadat u uw plaatsen in de plattegrond heeft geselecteerd. Kiest u de Family deal dan betaald u €22, i.p.v. €27,80, deze deal is ook in de bioscoopfoyer te koop.

De eerste succesvolle premiéres van dit seizoen

De afgelopen weken zijn de eerste voorstellingen alweer in première gegaan! Voorstellingen als Vette Pech! en Driving Miss Daisy zijn onwijs goed ontvangen.

Lees verder

Driving Miss Daisy
Een andere voorstelling die afgelopen zondag in première ging, is Driving Miss Daisy met Anne Wil Blankers. In dit prachtige drama draait het om een bijzondere vriendschap tussen de joodse Miss Daisy en haar donkere chauffeur.

"Dit theaterjuweel, geregisseerd door Agaath Witteman, munt uit door ontroerende details." - NRC ****

Bestel hier uw kaarten voor Driving Miss Daisy.

Paul de Leeuw - Vette Pech!
Paul de Leeuw is al een week eerder in première gegaan, op 15 september. Zijn nieuwe solovoorstelling is nu al een groot succes.

"In Vette pech! is Paul de Leeuw de gezellige kletsmajoor die we ook uit zijn televisieshows kennen." - NRC ***

"Hij kan alle registers bespelen en vult met gemak in zijn eentje het toneel." - de Volkskrant ***

"Hij kan alle registers bespelen en vult met gemak in zijn eentje het toneel." - Theaterkrant ***

Bestel hier uw kaarten voor Paul de Leeuw.

Een dik boek gaat open dit Nieuwjaar

Open Podium Alphen (OPA)is de gelegenheid voor schrijvers, dichters en liedjeszangers om zich te laten horen. De stadstroubadour van Gouda presenteert de roman “De Annalen van Gamor” van Kaj Elhorst en verder ontdek je op deze zondagmiddag in theater Castellum veel nieuws. Je kunt er schrijvers, dichters en liedjeszangers horen en ontmoeten. Deze keer komen de auteurs uit alle delen van Zuid-Holland, natuurlijk zijn er ook deelnemers uit Alphen aan den Rijn. De deur gaat open om 19.30 en er is vrije inloop. Mis deze sfeervolle zondagmiddag niet!

20 januari, vanaf 13.30 uur, Rijnzaal. Reserveren niet nodig. Vrije toegang

Lees verder

Open Podium Alphen (OPA)is de gelegenheid voor schrijvers, dichters en liedjeszangers om zich te laten horen. De stadstroubadour van Gouda presenteert de roman “De Annalen van Gamor” van Kaj Elhorst en verder ontdek je op deze zondagmiddag in theater Castellum veel nieuws. Je kunt er schrijvers, dichters en liedjeszangers horen en ontmoeten. Deze keer komen de auteurs uit alle delen van Zuid-Holland, natuurlijk zijn er ook deelnemers uit Alphen aan den Rijn. De deur gaat open om 19.30 en er is vrije inloop. Mis deze sfeervolle zondagmiddag niet!

20 januari, vanaf 13.30 uur, Rijnzaal. Reserveren niet nodig. Vrije toegang

MAMMA MIA 2 Here we go again!

'Gimme! Gimme! Gimme!', 'Dancing Queen' en Voulez-vous'. Liedjes die we feilloos mee kunnen zingen.

Lees verder

En dat hebben we dan ook uit volle borst gedaan toen 'Mamma Mia' op Moederdag bij ons draaide. Je kunt alvast gaan oefenen op de liedjes van Abba, zodat jij weer uit volle borst mee kunt zingen. 'Mamma Mia 2: Here we go again' is namelijk vanaf woensdag 18 juli bij ons te zien!

VIER DE ZOMER IN CASTELLUM!

Nog een paar dagen en dan barst in Alphen de zomervakantie in alle hevigheid los! Geen school, dus lange dagen om leuke dingen te doen. Naar de bios bijvoorbeeld, want daar is het lekker koel als het heet is en droog als het regent.

Lees verder

Bovendien zijn er in juli en augustus veel goede films in de bioscoop te zien. Of je nu houdt van superhelden, actie, oorlog of musical je kunt de hele zomer in Castellum terecht. Zo gaat de zomerhit 'Mamma Mia 2' spelen, kun je ‘waf’ op avontuur met 'Show Dogs' en draaien 'Incredibles 2' en 'Jurassic World - Fallen Kingdom’ ook nog. Vanaf 14 juli draaien er ook in de grote zaal van Castellum films. Je kunt dus elke dag genieten van de beste films! Al deze blockbusters zie je het goedkoopst in Castellum. Je kunt al kaarten kopen vanaf € 6,50 en ga je met de familie, dan heb je vanaf €26,00 al een Familieticket.

NIEUWE NAAM HOOFDSPONSOR

Het VSB Fonds Alphen aan den Rijn gaat verder onder een nieuwe naam: FONDS ALPHEN en omstreken.

Lees verder

Het fonds, dat maatschappelijke initiatieven in Alphen en omgeving steunt, zegt tot de wijziging te komen omdat de huidige naam vaak verward wordt met fondsen die ook VSB in hun naam dragen. Vanaf heden is onze grote zaal omgedoopt tot Fonds Alphenzaal.

De kaartverkoop is gestart!

De online kaartverkoop is gestart!

Heeft u problemen met het bestellen van kaarten? Neem tijdens de openingstijden van de kassa contact met ons op via telefoonnummer 0172-429292.

Lees verder

Dit zijn de openingstijden van onze kassa en onze bereikbaarheid tijdens het Pinksterweekend.

Zaterdag: van 13:00 tot 16:30 en van 18:00 tot 22:00 uur
Zondag (1e Pinksterdag): van 13:00 tot 16:30 en van 18:00 tot 22:00 uur
Maandag (2e Pinksterdag): van 13:00 tot 16:30 uur en van 18:30 tot 20:30 uur
Dinsdag: van 18:45 tot 20:00 uur

Info start verkoop 18-19

De programmering is rond, de seizoensbrochure in de maak en dus komt de start van de kaartverkoop dichtbij. Graag informeren wij u over de belangrijkste data die u, als theaterliefhebber, zeker in uw agenda moet schrijven.
Nieuwe programma online.

Lees verderNieuwe programma online
Vanaf woensdag 9 mei 10.00 uur zijn alle voorstellingen van het nieuwe seizoen op onze website zichtbaar. Let op: deze kunt u dan nog niet reserveren! Tip: Check vooraf uw wachtwoord.

Nieuwe theatergids
Bij velen van u valt de theatergids vanaf vrijdag 11 mei op de mat. U kunt vanaf dat moment ook de brochure ophalen tijdens de openingstijden van onze kassa.

Seizoenspresentatie
maandag 14 mei – 20.00 uur

Op deze feestelijke avond nemen wij u mee door het programma en krijgt u tips welke voorstellingen u echt niet mag missen. U kunt bovendien genieten van verschillende artiesten die voorproefjes komen geven van hun voorstellingen. Tijdens deze avond zijn er optredens van verschillende artiesten waaronder cabarettalent Kiki Schippers en theatercoryfee Bram van der Vlugt.
CastellumVrienden kunnen online gratis een kaart bestellen voor deze avond. Reguliere kaarten zijn ook online te koop en kosten € 7,50.

Vanaf maandag 14 mei – na afloop seizoenspresentatie
VIPS (de nieuwe naam voor CastellumVriend) voor het seizoen 2018/2019 kunnen direct na afloop van de presentatie beginnen met online reserveren.

Vanaf zaterdag 19 mei - 10.00 uur
Start vrije kaartverkoop via de website.

Vanaf zaterdag 19 mei - 11.00 uur
Start vrije kaartverkoop via de kassa.

Vragen en opmerkingen
Neem contact met ons op via marketing@theatercastellum.nl. Wij zullen uw vraag zo spoedig mogelijk beantwoorden.

TONEELHIJSINSTALLATIE CASTELLUM VEILIG EN RUIMSCHOOTS BINNEN BUDGET GEREVISEERD

De afgelopen tijd is de toneelhijsinstallatie van Theater Castellum grondig gereviseerd.

Lees verder

Het gaat om het besturingssysteem van de zogenaamde trekkenwand. Hiermee worden tijdens voorstellingen decorstukken op hun plek gehesen. Door de revisie kan het Alphense theater een ruim theateraanbod blijven aanbieden. Sinds september is de verbeterde toneelhijsinstallatie in gebruik, na een ingebruiknamekeuring door Liftinstituut. Op 1 februari bleek bij de officiële opleverkeuring alles keurig in orde en dus heeft Castellum weer een helemaal veilige en complete hijsinstallatie. Ook financieel is de revisie uitstekend verlopen. De totale post “onvoorzien” hoefde niet aangesproken te worden. Na afronding van de werkzaamheden is de installatie in zijn geheel, ook de oudere mechanische delen, gecertificeerd op basis van de modernste veiligheidsrichtlijnen.

Twitter