NIEUWS

CASTELLUM WIL OPEN ALS VOLWAARDIG THEATER
Dinsdag 18 januari verscheen het bericht in de media dat burgemeester Liesbeth Spies de oproep van burgemeester Henri Lenferink van Leiden - om horeca en cultuurinstellingen te openen - steunt. Ook wij willen Volwaardig Open. Het is niet dat wij niet begrijpen dat jeugd en onderwijs belangrijk zijn en we zouden niet graag in de schoenen van de beleidsmakers in Den Haag staan, want zij hebben een buitengewoon moeilijke taak. Echter, wij geloven heilig dat cultuur bijdraagt aan het welzijn van de mens. Zoals we al eerder zeiden: 'Cultuur is niet alles, maar zonder cultuur is alles niets..' Daarom willen wij weer Theater zijn. Een plek waar men ontmoet, aan het denken wordt gezet, ingewikkelde onderwerpen worden geduid en benoemd. Kortom, mensen met elkaar verbinden, samen reflecteren en inspireren.
 
Vandaag presenteert de Taskforce Culturele en Creative Sector (CCS) het plan 'Open de poorten: cultuur in tijden van Corona', dat wij van harte ondersteunen.
Lees hieronder het complete plan:
Wat ons betreft is het belangrijkste nu dat er vaart wordt gemaakt met het heropenen van de culturele sector. Wij zijn daarom ook blij dat het Veiligheidsberaad het kabinet oproept om de regels voor cultuur en horeca te versoepelen en daar snel duidelijkheid over te geven.
 
SANDRA BRUINSMA VERLAAT CASTELLUM PER 1 FEBRUARI 2022
In goed overleg tussen aandeelhouder Gemeente Alphen aan den Rijn en Sandra Bruinsma heeft Sandra Bruinsma besloten haar functie neer te leggen en een andere uitdaging aan te gaan. Ze verlaat Castellum per 1 februari 2022.
 
In roerige tijden (gebouw, exploitatie en Covid) heeft Sandra met haar team bijgedragen aan een mooi cultureel programma en straks staat er weer een gebouw dat voldoet aan de eisen van deze tijd, passend bij de behoeftes van de bezoekers.
 
Gemeente en Castellum danken haar voor haar inzet en betrokkenheid sinds november 2016 en wensen haar veel succes in de toekomst.

Gegevens

Adres:

Rijnplein 1-3
2405 DB Alphen aan den Rijn

Open in google maps