NIEUWS

 

EXPOSITIE 'VERFSTREKEN' IN CASTELLUM 
08-04-2022  De expositie Back on Stage is terug van weggeweest. Atelier Verfstreken laat met hun schilderijen hun band met de artiestenwereld zien aan de bezoekers van het Castellum. Van 2019 t/m 2020 was het atelier van Ipse de Bruggen ook al te gast in Castellum met een pop-up atelier. De bijzondere vriendschap tussen het theater en de kunstenaars duurt nog steeds voort!
 
VICTORIA KOBLENKO EN SANNE WALLIS DE VRIES IN BENEFIETCONCERT VOOR OEKRAINE
05-04-2022  Televisiester en actrice Victoria Koblenko presenteert op 24 april een groot benefietconcert voor Oekraïne, in het Alphense Theater Castellum. Tijdens dit concert treedt een keur aan artiesten op waaronder actrice/cabaretiere Sanne Wallis de Vries en diverse Alphense singer-songwriters en musici. Kaarten zijn nu te koop! MEER INFO
 
BROADWAY-MUSICAL THE PROM KOMT NAAR CASTELLUM
01-03-2022 Op 28 en 29 september a.s. komt de over-the-top Broadway musical 'The Prom' naar Theater Castellum, met niemand minder dan Pia Douwes en Joke de Kruijf in de hoofdrollen. Kaarten zijn nu te koop. MEER INFO
 
EXTRA LADIES NIGHT BIJGEBOEKT
22-02-2022 De Ladies Night is terug en dat hebben we geweten! De eerste zaal is zo goed als uitverkocht en daarom hebben we een tweede zaal bijgeboekt voor Costa!! om 20.30 uur op 20 april a.s. Kaarten zijn nu te koop via de website. 
 
SLÄPSTICK GEANNULEERD
11-02-2022 Zojuist hebben wij vernomen dat een van de leden van Släpstick positief is getest op corona. Dit heeft helaas tot gevolg dat de voorstelling The Roaring Twenties van Släpstick op zaterdag 12 februari a.s. niet door kan gaan. Wij realiseren ons dat dit een teleurstelling is en kort dag. Gelukkig hebben we meteen een nieuwe datum kunnen inplannen, zodat u in april alsnog van deze swingende, zingende, roerende en ontroerende belevenis kunt genieten tijdens dit matinee met aanvang om 15.00 uur.
 
CASTELLUM WIL OPEN ALS VOLWAARDIG THEATER
Dinsdag 18 januari verscheen het bericht in de media dat burgemeester Liesbeth Spies de oproep van burgemeester Henri Lenferink van Leiden - om horeca en cultuurinstellingen te openen - steunt. Ook wij willen Volwaardig Open. Het is niet dat wij niet begrijpen dat jeugd en onderwijs belangrijk zijn en we zouden niet graag in de schoenen van de beleidsmakers in Den Haag staan, want zij hebben een buitengewoon moeilijke taak. Echter, wij geloven heilig dat cultuur bijdraagt aan het welzijn van de mens. Zoals we al eerder zeiden: 'Cultuur is niet alles, maar zonder cultuur is alles niets..' Daarom willen wij weer Theater zijn. Een plek waar men ontmoet, aan het denken wordt gezet, ingewikkelde onderwerpen worden geduid en benoemd. Kortom, mensen met elkaar verbinden, samen reflecteren en inspireren.
 
Vandaag presenteert de Taskforce Culturele en Creative Sector (CCS) het plan 'Open de poorten: cultuur in tijden van Corona', dat wij van harte ondersteunen.
Lees hieronder het complete plan:
Wat ons betreft is het belangrijkste nu dat er vaart wordt gemaakt met het heropenen van de culturele sector. Wij zijn daarom ook blij dat het Veiligheidsberaad het kabinet oproept om de regels voor cultuur en horeca te versoepelen en daar snel duidelijkheid over te geven.
 
SANDRA BRUINSMA VERLAAT CASTELLUM PER 1 FEBRUARI 2022
In goed overleg tussen aandeelhouder Gemeente Alphen aan den Rijn en Sandra Bruinsma heeft Sandra Bruinsma besloten haar functie neer te leggen en een andere uitdaging aan te gaan. Ze verlaat Castellum per 1 februari 2022.
 
In roerige tijden (gebouw, exploitatie en Covid) heeft Sandra met haar team bijgedragen aan een mooi cultureel programma en straks staat er weer een gebouw dat voldoet aan de eisen van deze tijd, passend bij de behoeftes van de bezoekers.
 
Gemeente en Castellum danken haar voor haar inzet en betrokkenheid sinds november 2016 en wensen haar veel succes in de toekomst.

Gegevens

Adres:

Rijnplein 1-3
2405 DB Alphen aan den Rijn

Open in google maps