BereikbaarheidCastellum
Rijnplein 1-3
2405 DB ALPHEN AAN DEN RIJN

 

Openbaar vervoer
Vanuit de stations Utrecht, Gouda en Leiden is Alphen aan den Rijn goed per trein bereikbaar. Kijk voor de actuele dienstregeling op ns.nl of 9292.nl.

Vanaf het station Alphen aan den Rijn is het ongeveer 9 minuten lopen naar Castellum. Verlaat het station aan de centrumzijde en ga op de Prins Bernhardlaan linksaf.

Bij de rotonde, het Raoul Wallenbergplein, gaat u rechtsaf de Castellumstraat in. Aan het eind hiervan gaat u linksaf tussen de winkel/woongebouwen door en na enkele meters staat u voor Castellum op het Rijnplein.

Auto
Uit de richting Amsterdam/Haarlem
Houd op de A4 richting Den Haag aan. Neem de afslag Nieuw Vennep/Alphen aan den Rijn. Volg de N207 richting Alphen aan den Rijn (ca. 11 km). Eerste afslag rechtsaf Alphen aan den Rijn, de Eisenhouwerlaan op. Deze gaat over in de Prins Bernhardlaan. Blijf rechtdoor rijden totdat u bij de rotonde Raoul Wallenbergplein komt. Op de rotonde gaat u linksaf (vierde afslag). U rijdt vervolgens de parkeergarage Castellum in. Rijdt u door naar de achterzijde van de garage en neem de uitgang Julianastraat, u bevindt zich dan aan de zijkant van het theater. Rijdt u door naar de achterzijde van de garage en neem de uitgang Julianastraat, u bevindt zich dan aan de zijkant van het theater.

Uit de richting Den Haag/Leiden
Vanaf de A4 richting Amsterdam neemt u de afslag Zoeterwoude Rijndijk/Alphen aan den Rijn/Utrecht. Aan het einde van de afslag gaat u rechtsaf de N11 op richting Alphen aan den Rijn. Na ongeveer 11 kilometer gaat u in Alphen aan den Rijn bij de verkeerslichten linksaf richting Avifauna. Volg de weg (Hoorn) tot aan de Albert Schweizer brug. Ga bij de vekeerslichten rechtsaf richting centrum. U bevindt zich op de Prins Bernhardlaan. Rijdt door tot aan het verkeersplein (Raoul Wallenbergplein) en neem de derde afslag. U rijdt vervolgens de parkeergarage Castellum in. Rijdt u door naar de achterzijde van de garage en neem de uitgang Julianastraat, u bevindt zich dan aan de zijkant van het theater.

Uit de richting Rotterdam
Houd op de A20 richting Gouda/Utrecht aan en vervolg uw weg op de A12 en neem op de A12 de afslag Bodegraven. Volg de N11 richting Leiden. Ga bij de 1e verkeerslichten na het aquaduct rechtsaf richting centrum. Vervolgens bij de rotonde rechtsaf richting centrum. U bevindt zich nu op de Prins Bernhardlaan. Blijf rechtdoor rijden tot het verkeersplein (Raoul Wallenbergplein). U rijdt vervolgens de parkeergarage Castellum in. Rijdt u door naar de achterzijde van de garage en neem de uitgang Julianastraat, u bevindt zich dan aan de zijkant van het theater.

Uit de richting Utrecht
Houd de A12 richting Den Haag aan. Neem de afslag Leiden/Bodegraven/Alphen aan den Rijn. Volg de N11 richting Leiden. Ga bij de 1e verkeerslichten na het aquaduct rechtsaf richting centrum. Bij de tweede verkeerslichten rechtsaf richting centrum. U bevindt zich nu op de Prins Bernhardlaan. Blijf rechtdoor rijden tot het verkeersplein (Raoul Wallenbergplein). U rijdt vervolgens de parkeergarage Castellum in. Rijdt u door naar de achterzijde van de garage en neem de uitgang Julianastraat, u bevindt zich dan aan de zijkant van het theater.

Parkeren
Parkeergarage Castellum onder het stadhuis aan het Raoul Wallenbergplein, 2405 CZ Alphen aan den Rijn loopt door tot aan het Rijnplein. Als u deze uitgang kiest staat u voor Castellum. Bij de garderobebalie van Castellum kunt u op vertoon van uw toegangskaarten uw parkeerkaart inwisselen voor een uitrijkaart. De uitrijkaart kost €3,50* mits u ná 18.00 uur de parkeergarage bent ingereden. Op zondag is de parkeergarage gratis. *Let op, dit is géén kortingstarief!

Met een geldige parkeerkaart/uitrijkaart is het mogelijk ook na sluitingstijd de parkeergarage te verlaten. De meest actuele parkeerinformatie en de openingstijden vindt u op de site van parkeergarage Castellum.

Bewaakte fietsenstalling
Het is mogelijk gebruik te maken van de gratis ondergrondse bewaakte fietsenstalling (Biesieklette), de ingang bevindt zich aan het Fossapad. De openingstijden: maandag en dinsdag van 8.00 tot 21.30 uur, woensdag t/m zaterdag van 8.00 tot 01.00 uur en zondag van 11.30 tot 01.00 uur.