Rap&Graph

Rap&Graph heeft in mei de ruimte in Castellum verlaten. De creatieve broedplaats voor Alphense kunstenaars maakt plaats voor de kassa van het theater, die vanwege verbouwingsplannen in seizoen 2017-2018 wordt verplaatst.
 
Rap&Graph was sinds eind 2015 gevestigd in het gedeelte van het theater, waar eerder horecagelegenheid Wrap & Grab was gevestigd. Tijdens het 10-jarig jubileum van Castellum in september 2015 is er aan Marianne Plomp en Ton Peterse (initiatiefnemers van Rap&Graph) gevraagd om het leegstaande horecapunt te gebruiken voor een expositie van kunst van Alphense jongeren. Na die geslaagde dag in september volgde het verzoek om  de ruimte permanent te gaan invullen totdat er een definitief besluit zou vallen over het gebruik door Castellum.
 
Na de stadsgesprekken over het theater blijken de benedenruimten niet te voldoen en is het de wens van Castellum om de hoofdentree met kassa naar deze ruimte te verplaatsen.  
Het afscheid van Rap&Graph werd gevierd met een expositie van Wharfworks kunstwerken 'The White Wall', ontstaan in de jaren negentig en geïnspireerd op de jeugd in het toenmalige gewelddadige BelfastMarianne Plomp en Ton Peterse zijn nog te vinden op    
Facebook en Instagram of stuur een mailtje naar mail@rapengraph.nl.