Mindervaliden

Rolstoelplaatsen
Castellum is rolstoeltoegankelijk. Alle publieksruimtes zijn per lift bereikbaar en aangepaste sanitaire voorzieningen zijn te vinden op de tweede verdieping bij de BDOfoyer en bij de Cinemafoyer op verdieping -2.

De FONDS ALPHENzaal beschikt over speciale rolstoelplaatsen, op de hoeken van rij 14 in de zaal. Helaas is het niet altijd mogelijk dat de begeleider direct naast de rolstoelgebruiker zit, dit is afhankelijk van het aantal rolstoelgebruikers bij de betreffende voorstelling. In de overige zalen is het mogelijk stoelen te verwijderen om ruimte te maken voor rolstoelgebruikers.

Rolstoelplaatsen zijn niet online te reserveren. Wij verzoeken u bij uw (telefonische) reservering door te geven dat u gebruik wilt maken van een rolstoelplaats.

Slecht ter been
Bent u slecht ter been? Geen probleem bij Castellum. Alle zalen zijn goed bereikbaar via de lift. Wanneer u slecht ter been bent, verzoeken wij u om dit aan te geven bij uw reservering. Wij hebben één rolstoel beschikbaar die u kunt gebruiken indien u niet in staat bent om naar de zaal te lopen. U kunt van tevoren telefonisch doorgeven dat u hier gebruik van wilt maken via 0172 429292 (tijdens openingstijden kassa). 

Slechthorend
In de Fonds Alphenzaal en de Rabozaal kunnen bezoekers met een gehoorbeperking gebruikmaken van een nieuw systeem voor gehoorondersteuning dat mogelijk is gemaakt door De Vrienden van Castellum.

U kunt gebruikmaken van een radio-ontvanger met een hoofdtelefoon of stereo inductiehaakjes . Het systeem dat bij Castellum door Mattijssen is geïnstalleerd is een systeem van de nieuwste generatie en van hoge kwaliteit. Een oplossing die zal worden ervaren als een luxe, niet als een medisch ongemak. Castellum biedt haar bezoekers straks gehoorondersteuning in hifi stereo en is daarmee na het Concertgebouw in Amsterdam een van de eerste in Nederland.
 
De Castellumbezoeker krijgt een stereo ontvanger en kan kiezen uit stereo inductiehaakjes voor gebruik in combinatie met gehoor apparaten of een luxe hifi hoofdtelefoon. Deze voorzieningen zijn te verkrijgen bij de garderobe, hier zijn ook testzenders geplaatst. Zo kunt u vóór u in de zaal plaatsneemt uw apparatuur optimaal instellen en daarbij eventueel hulp krijgen van de garderobemedewerkers.

In Cinema Castellum is er geen mogelijkheid om gebruik te maken van de gehoorondersteuning en ook is er geen ringleiding aanwezig.

Slechtziend
Het is mogelijk bij uw (telefonische) reservering aan te geven dat u slechtziend bent. Wij proberen u dan altijd te plaatsen op één van onze rijen dichtbij het podium.

Bij Cinema Castellum kunt u ook gebruik maken van Earcatch. Via een app krijgt u te horen wat er op het scherm gebeurt, zodat u niets van de film hoeft te missen!
U kunt de Earcatch-app zelf downloaden. Het is handig als u dit van tevoren doet. Meer informatie kunt u vinden op www.earcatch.nl