Het festival is helaas geannuleerd, kaarthouders hebben bericht ontvangen. 

Wat kunnen hiphop, dance, jazz, gedichten, verhalen, arabische muziek, chinese karakters, elfjes en kunst nou met elkaar gemeenschappelijk hebben? Het Festival van Mooie Woorden!

54 optredens, activiteiten, luister- en kijkmomenten, meedoenmogelijkheden worden aangeboden, voor jong en oud, voor geboren en getogen Alphenaren en nieuwkomers, voor liefhebbers van de meest uiteenlopende vormen van literatuur, kunst en cultuur. Dit “Festival van Mooie Woorden” is het laatste onderdeel van het eerbetoon aan de dichter J.C. Bloem en een poging om een fundament te leggen waarop volgende jaren kan worden voortgebouwd.
 
In de grote zaal zullen optredens van 3 kwartier tot een uur worden verzorgd door de Jongeren van Streetlive.tv – Alexander de Grote - en de beroemde Marokkaanse musicus Anass Habib met zijn ensemble. 

In de kleine zaal zullen 6 blokken van ongeveer 30 minuten worden gevuld met een afwisselend programma van poëzie, muziek en verhalen. Lars van der Werf, Erik Jan Harmens, Arjan Siebel, Jaap Dros, Luuk van Zutphen, Mix ’n Match, Paul Opdam, Kaj Elhorst en Neel Karstanje, een greep uit de bijna 20 optredens die daar van 14.30 uur tot 20.30 uur plaats vinden.

In de Castellum Galerie kunt u de Bloemkunst expositie bekijken en uw stem uitbrengen voor de publieksprijs. Ook zijn er optredens van o.a. Erik Jan Harmens en Djodjie Rinsampessy, de landelijk bekende Molukse dichter. Jack Beneker, de voormalige stadsdichter van Den Helder, zal gedichten zingen en een optreden verzorgen.

In de Foyer Julianastraat kunnen kinderen en volwassenen o.a. Elfjes en Haiku maken of naar voorlezen luisteren. Kunstenares Cara Yuan kan bezoekers leren om Chinese Karakters te kalligraferen. 
Teveel om op te noemen. U kunt ook rustig van de muziek genieten terwijl u een drankje drinkt in de Rijnplein Foyer of een gedichtenbundeltje leest in de leeshoek van de Foyer Kleine Zaal.
 
De dag wordt afgesloten met een optreden SPINVIS. 

Komt genieten van de vele mooie Nederlandse en internationale woorden.
 
Entreeprijs voor het gehele festival is € 17,50 en kinderen tot 12 jaar kunnen gratis naar binnen (reserveren van een kaart wel verplicht). Toegangskaarten voor kinderen zijn enkel via de kassa reseveren.

De eerste 100 bezoekers krijgen een mooie attentie in de vorm van een bundeltje met gedichten van deelnemende dichters

U kunt hier uw reactie plaatsen
zo 26 feb 2017

Podium van de Stad

Aanvang 14:00 uur

Kaarten € 17,50

Twitter

Kalender