Op vrijdag 16 november viert Harmonie Arti Alphen het 110-jarig bestaan van de muziekvereniging met een bijzonder Galaconcert in Theater Castellum. Alle drie de orkesten van Harmonie Arti Alphen treden op tijdens het Galaconcert: beginnersensemble Toetie, opleidingsorkest Jong Arti en concertharmonie Groot Arti. Gastsolisten zijn de voormalige Arti-leden Kim Bosch op hobo en Thijs van den Geest op trompet, die beiden inmiddels professioneel musicus zijn. De avond staat onder leiding van Albert-John Vervorst. 

Arti, of ‘christelijke muziekvereniging Arti et Religioni’ zoals de vereniging voluit heet, werd in oktober 1908 opgericht door een aantal notabelen uit Alphen, Oudshoorn en Aarlanderveen. Hoewel het de bedoeling was een symfonieorkest te beginnen, was Arti in de eerste jaren een fanfare. Er was slechts één probleem… J. Basie, bestuurslid van het eerste uur: ,,Bijna niemand van ons kende een noot zo groot als een koe.” 

Dat is tegenwoordig wel anders. Arti is inmiddels een harmonieorkest, alle leden kunnen noten lezen en plaats van vestiging is sinds 1918 Alphen aan den Rijn. De concertharmonie Groot Arti speelt zeer afwisselend en uitdagend repertoire. De muziek in dit Galaconcert doet recht aan het feestelijke lustrum. Rode draad is dansmuziek van alle tijden en stijlen, van een Arabische buikdans tot een Amerikaanse square dance, van een wals tot een renaissance dans en een Schotse zwaarddans. Maar ook het prachtige ‘One Life Beautiful’, ter herinnering aan de Artianen die niet meer onder ons zijn, en het klassieke hobo-concert Concertino nr. 110 van Jan Václav Kalivoda (1801-1866) klinken deze avond. En zoals het bij een Galaconcert betaamd, zullen de Artianen zelf er extra feestelijk bij zitten.

www.arti-alphen.nl 

Jongeren t/m 16 kunnen een kinderkaart kopen!

Deze voorstelling valt onder Verhuring. Naast het door onze eigen programmeurs geselecteerde aanbod voorstellingen zijn er regelmatig voorstellingen die worden georganiseerd door externe partijen. Dit kunnen amateur- en semiprofessionele gezelschappen zijn die wij een podium bieden.
 

U kunt hier uw reactie plaatsen
vr 16 nov 2018

Verhuring

Aanvang 20:00 uur

Kaarten € 12,00

T/m 12 jaar € 6,00

Twitter

Kalender