THEATER NA DE DAM

IK ZOU MIJN DEUR OPEN DOEN... een podcast over vrijheid

Dit jaar, precies 75 jaar na de bevrijding, herdenken we de oorlog thuis, maar hopelijk toch een beetje samen. Het Nationaal Comité 4 en 5 mei roept iedereen op om dit jaar thuis mee te doen. Met het uithangen van de vlag en via de digitale weg bijvoorbeeld door het luisteren naar de podcast Ik zou mijn deur open doen... over vrijheid toen en nu, die door Castellum en Theater na de Dam wordt uitgebracht.  

U kunt de podcast beluisteren door op onderstaande afbeelding te klikken.

De podcast werd samengesteld en geregisseerd  door de Alphense theatermakers Iselin van Duuren en Manouk Martens, op basis van persoonlijke verhalen en ervaringen van zes jongeren in de leeftijd van 12 tot 20 jaar en een 85 jarige Alphense getuige van de oorlog. Door de Coronacrisis is vrijheid een actueler thema dan ooit, nu jongeren voor het eerst beperkt worden in hun vrijheid. De podcast werd gemonteerd  door componist en producer Timon Persoon en kwam tot stand met financiële steun van het Erfgoedfonds Alphen aan den Rijn. Ik zou mijn deur open doen... een podcast over vrijheid, gaat op 4 mei om 21.00 uur op deze site in première.

Cast:
Ellen Dekkers
Dhr. van Duuren
Minke Mante
Constant Mante
Annika Muller
Iris Onderwater
Marlou Westerhuis

Tijdens de elfde editie van Theater Na de Dam zetten bijna 500 jongeren in 40 projecten door heel Nederland zich in om, ondanks alles, ook dit jaar 4 mei van betekenis te voorzien. Gebaseerd op digitale gesprekken en briefwisselingen tussen jongeren en ouderen over de oorlog wordt – in veel verschillende vormen – iets waardevols gemaakt en staan we niet alleen stil bij het verleden, maar ook bij de complexe tijd waarin we nu leven.