html
 
 
https://img.youtube.com/vi/RA31KqkTp4g/1.jpg
Trailer Blackkklansman
https://www.youtube.com/embed/RA31KqkTp4g?rel=0
_blank

Baanbrekend regisseur Spike Lee is terug met de provocerende film BlacKkKlansman, gebaseerd op het leven van Ron Stallworth. Deze politieman uit Colorado Springs slaagde er als eerste Afro-Amerikaanse agent in om te infiltreren in de Ku Klux Klan. Detective Stallworth (John David Washington) en zijn partner Flip Zimmerman (Adam Driver) wisten tot in de hoogste kringen van de KKK binnen te dringen. Hun doel was de plannen van deze geheime, extremistische organisatie om de macht over te nemen in de stad, te dwarsbomen. Spike Lee (Inside Man, Malcolm X, Do the Right Thing) vertelt op zijn kenmerkende directe, maar tevens humorvolle wijze dit ongelooflijke verhaal dat je in de meeste geschiedenisboeken niet tegenkomt. 

 

“ …Spike Lee maakte met ‘BlacKkKlansman’ een film vol humor en overdrijvingen. Maar aan het einde worden de bedoelingen van Lee duidelijk en blijf je als kijker verslagen achter. Het is een sterk verhaal, en nog waargebeurd ook. Lee heeft met BlacKkKlansman een speelse film gemaakt, met veel humor en (soms) overdrijving, maar het venijn zit in de staart. De slotbeelden vormen een mokerslag en tonen Lees' bedoeling. Zijn film gaat in feite over Donald Trump, die racistisch is en de weg baande voor de groei van de alt-right-beweging. Trump eigende zich de KKK-slogan ‘America First’ toe en vergoelijkte het gedrag van de rechtse relschoppers die vorig jaar door Charlottesville trokken en op het publiek inreden – waarbij een dode viel.… “ (NRC, 28-08-'18)

“ …Het verhaal is zo bizar dat niemand het kon verzinnen. Toch berust de nieuwe film van Spike Lee voor het merendeel op ware gebeurtenissen. BlacKkKlansman is weer een ouderwets woedende film van Lee. Hoewel de film door het absurde gegeven en vlijmscherpe satire soms lijkt op een zwarte komedie zijn er ook serieuze elementen. Na een paar matige films, waarvan een aantal zelfs niet de Nederlandse bioscoop haalde, heeft Lee weer een belangwekkende productie afgeleverd die zelfs voor enkele Oscars in aanmerking kan komen.… “ (AD, 30-08-'18)

U kunt hier uw reactie plaatsenGenreDrama
Regie Spike Lee
Cast Adam Driver, John David Washington e.a.
Duur135 minuten
Jaar2018
TaalEngels
Land Verenigde Staten