html
 
 
https://img.youtube.com/vi/wN2qagbwJ_U/1.jpg
Trailer Green Book
https://www.youtube.com/embed/wN2qagbwJ_U?rel=0
_blank

'Green Book' heeft de Oscar voor beste film gewonnen bij de 91ste uitreiking van de belangrijkste filmprijzen ter wereld. Verder won de film ook de Oscar voor beste scenario en won Mahershala Ali een Oscar voor zijn rol in de film als beste mannelijke bijrol. 

Een inspirerend, hartverwarmend en waargebeurd verhaal over de hechte vriendschap tussen een uitsmijter (Viggo Mortensen) en concertpianist (Mahershala Ali); die gedwongen worden hun verschillen opzij te zetten om de meest onvergetelijke reis van hun leven te maken.

Wanneer pianist Don Shirley in 1962 op zoek is naar een lijfwacht voor zijn tournee door het zuiden van Amerika, komt hij in contact met Tony Lip. Een Italiaans-Amerikaanse uitsmijter die graag wat wil bijverdienen. Samen reizen ze door verschillende ‘blanke’ staten aan de hand van een speciale reisgids (The Green Book) die hen informeert over plekken waar Afro-Amerikanen welkom en veilig zijn. Tijdens hun reis worden zij geconfronteerd met hun tegengestelde persoonlijkheden, gevaar en racisme maar ook met onverwachte menselijkheden en een volle dosis humor. Om veilig thuis te komen zullen zij hun verschillen aan de kant moeten zetten er ontstaat een bijzondere vriendschap.

VPRO Cinema (★★★★★) 'Feelgoodfilm in de beste Hollywoodtraditie'
The Guardian (★★★) 'Charmante roadtrip'

 

U kunt hier uw reactie plaatsenGenreDrama
Regie PETER FARRELLY
Cast Viggo Mortensen, Mahershala Ali
Duur130 minuten
Jaar2019
TaalEngels
Land Verenigde Staten