VRIENDEN VAN CASTELLUM

Sponsoring

Onze missie is zoveel mogelijk mensen enthousiasmeren voor kunst en cultuur! Dat doen wij natuurlijk door middel van theatervoorstellingen, films en andere culturele activiteiten aan te bieden aan een breed publiek. Om deze culturele activiteiten te kunnen blijven bieden is er innovatie en kwaliteit nodig. Nieuwe contacten opdoen is dus zeer waardevol, maar ook zijn financiële middelen nodig om het theater de juiste koers te laten varen, namelijk: theater maken! En daarmee mensen inspireren en laten ontwikkelen.

Om grote en kwalitatief goede producties naar Castellum te krijgen, moet het theater voldoen aan de strenge eisen die producenten hieraan stellen. Denk daarbij aan de voorzieningen voor licht, geluid, decortrekken, etc. Een perfecte theatertechniek zorgt voor een groot aanbod van landelijke voorstellingen en draagt positief bij aan een goede bezettingsgraad van het theater. De Vrienden van Theater Castellum zoeken daarom sponsors voor de invulling van de aanvullende theatertechniek. 

De Vrienden van Castellum

Vrienden van ... een prachtig ‘prominent’ theater dat een grote aantrekkingskracht heeft in de regio. De "Vrienden van Theater Castellum" vinden dat het bedrijfsleven in en om Alphen aan den Rijn en het theater onlosmakelijk met elkaar verbonden horen te zijn.

Deze vereniging heeft als doel “de bloei van het theaterleven, zoals zich dat manifesteert in Theater Castellum, te bevorderen, te verlevendigen en levendig te houden, onder meer door het verenigen en binden van sponsors”.

Wie zijn de "Vrienden van Theater Castellum"?

De "Vrienden van Theater Castellum" is een vereniging van ondernemers die het theater sponsoren. Als sponsors van Castellum onderstrepen zij hun betrokkenheid bij de vestigingsplaats vanuit het oogpunt van maatschappelijk ondernemen. Zij benaderen het regionale bedrijfsleven van Alphen aan den Rijn en trachten zo ook anderen te interesseren voor sponsoring. Ondernemers die sponsor worden, kunnen lid worden van de vereniging en kunnen gebruik maken van de beschikbare faciliteiten zoals theater, filmzalen en foyers. Sponsor zijn biedt, zakelijk gezien, niet alleen een toegevoegde waarde als marketinginstrument, maar kweekt ook goodwill onder de bevolking van Alphen aan den Rijn en binnen de eigen organisatie.

De initiatiefnemers van de vereniging "Vrienden van Theater Castellum" zijn: John Vermeer, Hans Doderer (Reclamebureau DeGroep), Leen Hoogvliet, Cees van der Linden, Pim Perquin (BDO) en Paul Schouwenaar.

Doel van de vereniging?

 • De "Vrienden van Theater Castellum" is een vereniging die zichzelf ten doel stelt alle sponsors van het theater, zowel groot als klein, als vriendenclub te betrekken bij het welvaren van het theater in Alphen aan den Rijn.
 • Het werven van sponsorgelden voor theatertechniek en exploitatie.

Waarom lid worden?

Voordelen voor u als lid:

 • Marketingplatform voor uw bedrijf
 • Opbouwen van een netwerk in het lokale en regionale bedrijfsleven.
 • Driemaal per theaterseizoen nodigt het bestuur de Vrienden uit voor een voorstelling in Theater Castellum. Elke Vriend ontvangt hiervoor 2 gratis kaarten.
 • Eénmaal per jaar houden we een  verrassende, theatrale Vrienden-avond
 • Vermelding van de bedrijfsnaam op sponsorborden, in brochure en op website
 • Twee- à driemaal per theaterseizoen/verenigingsjaar ontvangen de Vrienden een Vriendennieuwsbrief. Een exemplaar van de laatste (digitale) editie sturen wij u per email toe.
 • Een speciale Vriendenpreviewavond met de mogelijkheid, met voorrang voorstellingen voor een nieuw seizoen te reserveren, met uitzondering van enkele specifiek aangewezen voorstellingen.

Spelregels:

 • Een grote betrokkenheid bij het theater.
 • Eénmaal per jaar nodigt het bestuur u uit voor de Algemene Ledenvergadering, met aansluitend een culturele activiteit.
 • Een bescheiden vrienden contributiebijdrage van € 300 per jaar, naast de sponsorbijdrage van tenminste € 500 per jaar.

Lid worden

Het lidmaatschap van de vereniging staat open voor iedere sponsor van het theater. Hoeveel u sponsort doet niet ter zake. Als vrienden rekenen wij natuurlijk op een zo hoog mogelijk bedrag. Sponsormogelijkheden zijn er al vanaf € 500. Naast de sponsoring brengt de vereniging een contributie in rekening. Deze contributie bedraagt jaarlijks € 300 (excl. BTW).

Wilt u meer informatie of wilt u zich aanmelden voor de "Vrienden van Theater Castellum" of als sponsor van Castellum? Stuur dan een e-mail naar: vrienden@theatercastellum.nl of naar info@theatercastellum.nl. Of neem telefonisch contact op met het secretariaat, tel. 06-44938197 of Theater Castellum 0172 – 429200.

Hoofdsponsor

logo fonds alphen.png  

Fonds Alphen en omstreken

Sponsors

Aannemingsbedrijf G. Bruijnes B.V.
Aannemingsbedrijf van Mil B.V.
A.B. Buntsma Holding B.V.
Administratiekantoor Tidak B.V.
Aksent op Schoon B.V.
Alphaplan adviseurs in bouwen
Alphen INTO business
Archeon
Avantage
BAM Infra Telecom B.V
BDO Accountants & Belastingadviseurs B.V.
Bentvelzen Transport B.V.
Blanksma groep 
Buro De Kermisgids
Centurio Vastgoedontwikkeling B.V. 
CHAN'S
De Echte Schoenmaker
De Kluijver Gerechtsdeurwaarders│Juristen│Incassospecialisten 
Deerenberg & Van Leeuwen Makelaars
Duizendpoot B.V.
Fietspoint Oldenburger/Alphen
Fonds Alphen en omstreken
GBI van Beijeren
Gek van Fietsen.nl
Gemeente Alphen aan den Rijn
Glascentrale Midden Holland B.V.
Grant Thornton Accountants en Adviseurs B.V.
GRIXX, Great in Accessories
Huigen Wonen
Huisartsenpraktijk Prelude
ikhouvanwijn.nl
Kliniek Alphen
Koster Van Mil Beheer B.V.
Kroes & Partners Notarissen & Adviseurs
La Gro Geelkerken Advocaten
Lansigt Accountants & Belastingadviseurs B.V.
Lumbung B.V.
Makelaardij van Brussel
Modul Beheer B.V.
MTH Lifttechniek B.V. 
NAHV Accountants & Adviseurs
Okay Color Graphics BV
Okee Bedrijfsdiensten
Party Regelaar B.V.
PlantenWacht Interieurbeplanting B.V.
Ponsioen Installatie Techniek B.V.
PROTO Tapasbar | Restaurant | Trattoria | Delicatessen
Rabobank Groene Hart Noord
Restaurant De Zeeger
Schouten Energy
Sera
SMIT Kapsalon & Haarwerkboetiek 
The Home Factory Interieurdesign & realisatie
Tromp's Bouw- en Ontwikkelingsmaatschappij B.V. 
Tuijn Optiek & Juwelier
Van der Werff Groep 
Van Reisen Projectontwikkeling B.V.
VMD Koster Verzekeringen
Vrhl Content en Creatie B.V.
Wille Donker advocaten
Zeeman B.V.

Gegevens

Adres:

Rijnplein 1-3
2405 DB Alphen aan den Rijn

Open in google maps