Einstein

Pip Utton

De Engelse meesteracteur Pip Utton is als geen ander in staat om bijzondere, historische figuren tot leven te wekken op het toneel.  

Toneel
Kleine Zaal

Pip Utton transformeert in fascinerende persoonlijkheden, grijpt je bij de keel en laat je gedurende de voorstelling niet meer los. Als Albert Einstein vraagt Pip het publiek om te bedenken dat verbeelding (die grenzeloos is) belangrijker is dan kennis (die beperkt is). En worden zij op verschillende momenten gevraagd hun ogen te sluiten en deel te nemen aan een gedachte-experiment door een scenario te visualiseren dat zijn punt bewijst. 

Dit stuk heeft veel anekdotes uit het leven van Einstein en, hoewel zijn houding altijd geniaal is, schuwt Pip Utton de minder vriendelijke aspecten van het gedrag van Einstein niet. Er is ook verdriet dat zijn bevindingen hebben geleid tot de ontwikkeling van de atoombom; een ontwikkeling waarvan hij graag afstand zou nemen. 

‘Na een uurtje duizelt het. Pip Utton heeft een knal van jewelste uitgedeeld. Bloedlink, maar meesterlijk theater’- de Volkskrant 

‘Pip Utton is an alien, a protean creature which can turn into anything it desires’ - British Theatre Guide 

‘Beautifully constructed one-man show shedding light and love on the frailty of the human condition’ - The Stage★★★★★ 


Tickets

wo 13-03
20:30 uur

INFO

Rang 1€ 19,50
Zonder pauze
inclusief pauzedrankje

Tickets

wo 13-03
20:30 uur

INFO

Rang 1€ 19,50
Zonder pauze
inclusief pauzedrankje